Nyheder

Ansøgertallet til Mødrehjælpens Feriehjælp er næsten fordoblet

Mødrehjælpen har i år modtaget rekordmange ansøgninger om feriehjælp. I alt har 3.263 økonomisk og socialt udsatte forældre søgt om hjælp. Det er en stigning på 96 procent fra sidste år. Det betyder, at Mødrehjælpen i år har endnu mere brug for danskernes opbakning.

Stigende priser
Det er især de stigende priser på el, varme og dagligvarer, der presser de udsatte familier.

Af ansøgningsskemaet til Mødrehjælpens Feriehjælp fremgår det, at mere end 90 procent af ansøgerne har oplevet ikke at have råd til dagligvarer, ligesom 77 procent af ansøgerne svarer, at de har været nødt til at skære oplevelser og aktiviteter helt ud af budgettet som konsekvens af de stigende priser. Af ansøgningerne fremgår det også, at 52 procent af forældrene ikke har råd til at lade deres børn deltage i sports- og fritidsaktiviteter.

”De rekordmange ansøgere til vores feriehjælp fortæller jo en meget trist historie om, at alt for mange børn i Danmark lever i familier, hvor økonomien er så dårlig, at børnene står uden for fællesskabet,” siger Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen.

”I Mødrehjælpen taler vi med familier, der er så hårdt presset på økonomi, at de ikke ved, hvordan de skal få mad på bordet, sidst på måneden. Når familierne dårligt kan få hverdagen til at hænge sammen, er det klart, at der heller ikke er råd til fritidsaktiviteter eller sommerferie,” siger hun.

Feriehjælpen betød alt
For at modtage Mødrehjælpens Feriehjælp skal man godkendes på en række parametre. Det er blandt andet ens økonomiske og sociale situation, der afhænger af, om man modtager hjælpen.

En af de forældre, der modtog feriehjælpen sidste år, er 30-årige Cæcilia Nørgaard Johansen fra Aalborg.

Cæcilia bor alene med sine tre børn på 10, 7 og 5 år. Efter flere år i et voldeligt forhold blev Cæcilia skilt fra børnenes far. Kort tid efter skilsmissen flyttede familien ind på et krisecenter, og Cæcilia blev ramt af en svær depression. Det betød, at hun ikke kunne varetage sit job som butiksmedarbejder, og efter længere tids sygemelding blev hun fyret. I dag er Cæcilia på kontanthjælp og frygter sommerferien.

”Jeg hader faktisk, når sommerferien nærmer sig. Alle børnenes venner skal ud og rejse og lave en masse sjove ting med deres familier. Vi skal ingenting. Det er hårdt at sige nej hele tiden og at se, at mine børn ikke kan få de samme oplevelser som deres kammerater,” fortæller Cæcilia Nørgaard Johansen.
Derfor var Mødrehjælpens Feriehjælp kærkommen hos familien sidste år.

”Feriehjælpen gav bare ro i sindet. Det gav os et pusterum. Det betød, at vi fx kunne tage på stranden et par dage, hvor ungerne kunne få en is og ikke hele tiden blive mødt med et ’nej’,” siger hun.

Igen i år håber Cæcilia på at modtage Mødrehjælpens Feriehjælp.

Brug for danskernes opbakning
De rekordmange ansøgere til Mødrehjælpens Feriehjælp betyder, at der i år skal samles endnu flere penge ind til børnene.
”Som det ser ud lige nu, går regnestykket med familier, der har brug for vores hjælp, og familier, vi kan hjælpe, ikke ud til at gå op. Hvis vi skal lykkedes med at hjælpe de mange familier, afhænger det i den grad af danskernes velvilje og opbakning. Jeg håber virkelig, at vi når i mål med at hjælpe alle familierne,” slutter Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen.

Mødrehjælpen har lukket for ansøgning til feriehjælpen. Der uddeles hjælp til de godkendte familier den 17. juni.

Sådan kan du støtte

Du kan være med til at give udsatte børnefamilier gode sommerminder ved at støtte Mødrehjælpens Feriehjælp.

– Send SOLSKIN til 1272 og støt med 150 kr. på SMS

– Giv et valgfrit bidrag på Mobilepay 30402

– Giv flere børn et sommerminde med en bankoverførsel til kontonr.: 5301-0266276

Det består Mødrehjælpens Feriehjælp af

Mødrehjælpens Feriehjælp består af et økonomisk tilskud på 350 kr. pr. barn i familien, der er under 18 år og et tilbud om gratis sommerferieoplevelser i vores mange lokalforeninger landet over.

Se de mange tilbud om sommerferieaktiviteter her.

Kontakt
For interviews med Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen, eller kontakt til cases og yderligere information om Feriehjælpen, kontakt Regitze Abou-Rjeily på rer@moedrehjaelpen.dk / 61 96 65 71

Få den nyeste viden