Nyheder

Mødrehjælpen modtager Kronprinsparrets Sociale Pris

Lørdag aften fik Mødrehjælpen overrakt Kronprinsparrets Sociale Pris 2021. I sin tale lagde Kronprinsparret vægt på Mødrehjælpens evne at følge med skiftende tiders behov - og ikke mindst skiftende syn på graviditet, moderskab, fædre og familie.
Mødrehjælpen får kronprinsparrets sociale pris 2
Mødrehjælpens direktør Ninna Thomsen holder takketale efter modtagelsen af Kronprinsparrets Sociale Pris. Med på scenen er også Anne og Laraiba, der begge har fået hjælp i Mødrehjælpen, samt socialrådgiver Anette Jonassen. Foto: Agnete Schlichtkrull/Bikubenfonden

Lørdag aften stod Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen på scenen i Vejle Koncerthus og tog imod den fornemme pris, som blev overrakt af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. Med på scenen havde Ninna Thomsen to mødre, der har fået hjælp i Mødrehjælpen; Anne Rasmussen og Lari Osmani fra København samt socialrådgiver i Mødrehjælpen Anette Jonassen.

Prisen, der består af kr. 500.000, vil blive anvendt til aktiviteter, der kommer sårbare gravide og børnefamilier til gavn, siger Ninna Thomsen: ”Jeg ser Kronprinsparrets Sociale Pris som en meget vigtig anerkendelse af, at de tusindvis af sårbare familier og gravide, som Mødrehjælpen hjælper hvert år, faktisk har reelle problemer, som der er brug for hjælp til at løse.”

I sin takketale trak Ninna Thomsen en linje tilbage gennem Mødrehjælpens mangeårige historie:

” I dag som for 100 år siden hjælper vi familier, der bliver ramt af livet. Voldudsatte kvinder og børn. Familier ramt af fattigdom. Psykisk sårbare mødre og fædre, der kæmper en daglig kamp for at finde fodfæste i livet. Mennesker, der lever med den samme skam og magtesløshed, som den enlige mor gjorde for over 100 år siden.”

Mødrehjælpens Familiehuse i fokus

Kronprinsparret fremhævede Mødrehjælpens Familiehuse, som et eksempel på et innovativt og nyskabende tiltag: ”Med en stor styrke af både frivillige og fagligt uddannede står Mødrehjælpen hver dag klar i alle dele af landet til at tage imod sårbare gravide og børnefamilier og løfte den sag, de er sat i verden for. De er særligt dygtige til at gentænke rammer og løsninger, men de er også bevidste om, at de ikke kan løse alle problemstillinger alene. Med fokus på sagen insisterer de på at række ud og engagere nye typer af samarbejdspartnere, som de f.eks. har gjort i etableringen af Familiens Hus.”

Det sker fx i København under navnet ’På Vej’ – et gratis tilbud til gravide og forældre under 30 år, hvor man får professionel rådgivning og vejledning til forældreskabet og til uddannelse og arbejde i forløb med andre unge forældre. De unge begynder oftest i forløbet omkring tre måneder, inden fødslen, og fortsætter frem til cirka et halvt år efter barslens ophør – i alt over halvandet år. I samarbejdet indgår Københavns Kommunes Sundhed- og Omsorgsforvaltning og Sundhedsplejen samt SydhavnsCompagniet – en civil- og lokalsamfundsaktør med base i bydelen Sydhavnen

Hjælp til børn og børnefamilier i hele Danmark

Kronprinsparret pegede også på den store udbredelse, Mødrehjælpen har: ”Mange kan sikkert komme i tanke om én i deres omgangskreds, der har fået hjælp fra denne organisation; En veninde, en onkel, en nabo eller måske ens egen mor? Igennem mere end hundrede år har de arbejdet med det samme formål; at hjælpe sårbare gravide og fremme børnefamiliernes vilkår. De har ydet en ekstraordinær, flot indsats, der fortjener en stor hyldest,” lød det i motivationstalen.

Mødrehjælpen får kronprinsparrets sociale pris
En ekstraordinær, flot indsats, der fortjener en stor hyldest' var blandt de flotte ord, Kronprinsparret gav Mødrehjælpen med på vejen. Foto: Agnete Schlichtkrull/Bikubenfonden
Mødrehjælpen får kronprinsparrets sociale pris 3
Stolte prismodtagere sammen med Kronprinsparret. Foto: Agnete Schlichtkrull/Bikubenfonden
moedrehjaelpen-faar-kronprinsparrets-sociale-pris_4
Fællesbillede af aftenens prismodtagere. Foto: Agnete Schlichtkrull/Bikubenfonden

Om Kronprinsparrets Sociale Pris

  • Kronprinsparrets Sociale gives til en privat, offentlig eller frivillig forening, institution eller organisation, der står bag et innovativt, kreativt og nyskabende initiativ til gavn for socialt udsatte eller marginaliserede grupper.
  • Prisen gives for indsatser, der har formået at afprøve nye metoder, og som gennem en årrække har ændret vilkårene for en socialt udsat eller marginaliseret gruppe.
  • Det prismodtagende initiativ skal lyse op ved eksemplets kraft og have været i stand til at videregive erfaringer og inspiration nationalt og evt. internationalt.

Få den nyeste viden