Nyheder

Ny abortlovgivning - det mener Mødrehjælpens direktør Ninna Thomsen

Mødrehjælpen glæder sig over ny abortlovgivning: Flere midler og bedre rådgivning til kvinder

”Det er rigtig gode nyheder for danske kvinder. Vi får nu en abortlovgivning som er mere tidssvarende og hvor der er mere fokus på at tilbyde kvinderne rådgivning, så de ikke står alene med en svær beslutning,” siger direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen.

”Vi glæder os over at have fået ekstra midler til vores uvildige abortrådgivning, for det betyder, at vi fremadrettet kan hjælpe endnu flere af de hundredvis af kvinder, som hvert år er i tvivl, om de skal fortsætte graviditeten eller få en abort,” siger Ninna Thomsen.

Mødrehjælpen får som led i aftalen 1,3 mio. kr. årligt til rådgivning, vejledning og oplysning.

”Mange af de kvinder, der overvejer, om de skal fortsætte graviditeten eller få en abort, fortæller om en nagende tvivl og frygt for at træffe et valg, de fortryder – og det kan være virkelig svært at stå med alene. Det er der heldigvis færre, der kommer til at opleve nu,” siger Ninna Thomsen.

Mødrehjælpen havde i 2023 564 støttesamtaler med gravide, der enten var i tvivl, om de skulle fortsætte graviditeten eller få en abort, eller som netop havde fået en abort. I år har vi indtil videre haft 196 samtaler om abort i vores rådgivning.

”Abortsamrådene har været præget af manglende gennemsigtighed og uens praksis, som vi forhåbentlig får gjort op med nu, hvor der etableres et nationalt abortnævn. Samtidig er det virkelig godt nyt, at nævnet også kommer til at have socialfaglige kompetencer til rådighed,  som Mødrehjælpen har kæmpet for.”

Læs mere på Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside

Sidste efterår lancerede Mødrehjælpen hjemmesiden abort.dk, som tilbyder information, vejledning og støtte. Der er også personlige fortællinger fra kvinder, der har stået over for valget mellem at fortsætte en graviditet eller få en abort.

Få den nyeste viden