Nyheder

Over 24.000 ansøgere til Mødrehjælpens julehjælp – der er stadig brug for støtte

Mere end 24.000 ansøgere har i år søgt om julehjælp hos Mødrehjælpen. En kedelig rekord, der vidner om, at alt for mange børnefamilier er voldsomt pressede økonomisk. Indsamlingen fortsætter, så vi kan hjælpe flest muligt.

Alt for mange børn har udsigt til en jul, hvor julegaver, juletræ og julegodter er erstattet med afsavn, ondt i maven og bekymringer. For i mange familier er økonomien stadig så presset, at der ikke er råd til julen.

Hos Mødrehjælpen har vi i år fået over 24.000 ansøgninger til julehjælp. Det er rekordmange og en stigning på 12 % i forhold til sidste år, hvor antallet af ansøgninger også var rekordstort pga. stigende inflation og skyhøje energipriser. Samme tendens melder flere af de andre organisationer, som samler ind til julehjælp, også om.

”Det er en trist rekord hos os og hos mange andre julehjælpsorganisationer, og det vidner om, at alt for mange børnefamilier stadig har en voldsomt presset økonomi. Hvis man i forvejen må vende hver en krone og tælle brødskiverne sidst i måneden, er det klart, at der ikke er plads til ekstraudgifter som julegaver og julemad,” siger direktør Ninna Thomsen.

Alle bidrag hjælper

Derfor fortsætter Mødrehjælpens indsamling for at kunne hjælpe de fattigste børnefamilier også ufortrødent frem til den 19. december 2023.

”Vi håber inderligt, at vi kan tænde julelys hos alle de børn, der har behovet, men med de mange tusinde ansøgninger, vi har fået, er der stadig lang vej, og vi er derfor helt afhængige af danskernes fortsatte velvillighed og støtte for at kunne nå i mål,” siger Ninna Thomsen.

Man kan støtte Mødrehjælpens Julehjælpsindsamling på flere måder:

  • Send en SMS med JULEHJÆLP til 1272 og støtte med 110 kr.
  • Send et valgfrit beløb på MobilePay til 815018
  • Eller på hjemmesiden moedrehjaelpen.dk/jul

Ansøgere til Mødrehjælpens julehjælp 2020-23

Til medier: For interview med Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen, kontakt Mødrehjælpens pressetelefon på tlf.: 2256 5291 eller på presse@moedrehjaelpen.dk

Fakta: Behovet for julehjælp:

I sidste uge kom Finans Danmark med en ny undersøgelse, der bl.a. sætter fokus på, hvorfor mange familier har en presset økonomi: Fødevarepriserne er i dag 21 % højere end i sommeren 2021, og energipriser ligger 26 % højere. Købekraften er med andre ord udhulet og det mærkes tydeligt i de familier, der har mindst.

I en rundspørge blandt gravide og forældre i vores familiepanel, svarer 85 %, at de ofte mangler penge til nødvendige dagligvarer sidst på måneden. 63 % har sprunget et måltid over og 60 % har droppet lægeordineret medicin, fordi pengene er så små.

En enlig mor skriver: ”Lige nu ser det ud til, at jeg må vælge mellem at betale mine regninger eller have råd til at holde lidt jul med mine børn og give dem en gave.”

En far til tre, der modtog hjælpen sidste år og som søger igen i år, fortæller: ”Julehjælpen var fantastisk dejlig. Den gjorde, at vi holdt en god traditionel jul og at det blev børnenes fest.”

Mødrehjælpens julehjælp er mere end en økonomisk håndsrækning. Foruden de 550 kr., man kan modtage pr. barn, får familierne også tilbudt socialfaglig rådgivning og at deltage i lokale aktiviteter og fællesskaber. Derfor går nogle af midlerne også til vores nationale rådgivningstilbud, for vi ved, at der typisk skal en mere langsigtet indsats til for alvor at hjælpe de mest pressede børnefamilier.