Nyheder

Tusindvis af børnefamilier har søgt om julehjælp hos Mødrehjælpen

Igen i år har tusindvis af trængte børnefamilier søgt om Mødrehjælpens Julehjælp. I år har Mødrehjælpen modtaget over 8.000 ansøgninger fra børnefamilier i hele Danmark.

Pressemeddelelse den 13.12.2019

”Mine børn ønsker sig ingenting til jul, for de ved godt, at jeg ikke har råd.” Sådan fortæller en af de forældre, som i år har søgt om Mødrehjælpens Julehjælp.

Ansøgningsfristen til Mødrehjælpens Julehjælp udløb i går, torsdag den 12. december, og igen i år står det klart, at behovet for hjælpen er stort.

Ramt af livet

Mange af de familier, der rækker ud efter hjælp, kæmper både med en presset økonomi og sociale og psykiske udfordringer.

”De familier, der har brug for vores hjælp, kæmper med store økonomiske og sociale problemer. Det er den enlige mor med en kronisk sygdom, faren, der har mistet sit job på grund af en arbejdsskade, eller familien uden nogen form for sociale netværk til at hjælpe dem igennem en hård økonomisk periode. Det er tydeligt, at økonomien er et alvorligt problem ved siden af de øvrige udfordringer familierne slås med,” siger Direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen.

I ansøgningerne fremgår det, at 87 procent af forældrene der søger julehjælpen, er enlige forsørgere, og at cirka halvdelen af forældrene har angivet ”gæld”, som en af de primære årsager til deres ansøgning om hjælpen.

Oven i en meget stram økonomi gælder det for 49 procent af ansøgerne, at de indenfor det seneste år har kæmpet med psykiske problemer, der har gjort det særligt vanskeligt at yde omsorg for deres børn.

Brug for hjælp

Sidste år rakte Mødrehjælpens indsamlede midler til at give mere end 6.000 børn en jul, og igen i år afhænger hjælpen af danskernes donationer.

”Vi ønsker naturligvis at give så mange børn som overhovedet muligt en jul, og for at imødekomme flest mulige ansøgninger er vi meget afhængige af danskernes støtte til julehjælpen,” siger Ninna Thomsen.

Udover et kontant beløb består julehjælpen af et tilbud om gratis rådgivning i Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning og et tilbud om netværksskabende aktiviteter i Mødrehjælpens 39 lokalforeninger rundt om i landet.

Antal ansøgere fordelt på regioner

  • Region Hovedstaden: 26 procent
  • Region Syddanmark: 24 procent
  • Region Midtjylland: 22 procent
  • Region Sjælland: 17 procent
  • Region Nordjylland: 11 procent

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

  • 400 kroner til gave pr. barn
  • 300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien
  • 500 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er mere end 1 barn i familien

Kontakt

For yderligere information kontakt, Regitze Rjeily, Pressekonsulent, Mødrehjælpen,

mobil: 22 53 74 13, rer@moedrehjaelpen.dk

 

Få den nyeste viden