Irma - strategisk partner med Mødrehjælpen

Irma støttede Mødrehjælpens rådgivning til gravide og børnefamilier fra 2016, og målet for partnerskabet var at skabe de bedste rammer for børnene. Her er de vigtigste elementer i samarbejdet, som indbragte omkring 1,8 mio. kr. om året.

Flaskepant

Mødrehjælpen og Irma - Din pant gør en forskel

Når Irmas kunder afleverede tomme flasker og dåser i butikken, kunne de vælge at donere beløbet til Mødrehjælpen. Det var ét af de gode initiativer i vores partnerskab, og panten alene indbragte ca. 800.000 kr. om året.

Mandlen til risalamanden

Irmas annonce for julemandelen 2021

Op mod jul satte Irma landets dyreste mandel til salg: én smuttet mandel til risalamanden for 25 kr. Det gav en kilopris på 3.976 kr., og det er jo en del, selv om mandelen er økologisk. Men der blev solgt mandler for titusindvis af kroner hvert år, og hele beløbet gik til Mødrehjælpen. Irma-kunderne skabte altså juleglæde i rigtig mange familier.

Kunstplakater

Irma havde en tradition for at formidle kunst, og fra 2020 støttede en række kunstnere med plakater, som blev trykt i et begrænset antal og sat til salg i Mødrehjælpens webshop. Indtægten fra salget gik til vores arbejde.

Temaet for værkerne er “Alle kan blive ramt af livet”, og du kan stadig være heldig at finde plakaterne i webshoppen. Klik på billedet!

madsberg_virksomhedsside

Køb plakaten her.

Illustrator Mads Berg designede i 2022 kunstplakaten: “Pige i vindue” til vores webshop. Livet som forælder byder ind imellem de lyse stunder på både tvivl, sorg og usikkerhed. For illustrator Mads Berg vil det vække glæde, hvis hans nye kunstplakat for Mødrehjælpen kan bringe håb og minde om at se fremad i en mørk stund for bare ét menneske. Og han ved, at det kan lade sig gøre.

Læs interview med Mads Berg og samarbejdet her. 

Ida Holms nye plakat

Køb plakaten her.

Illustrator Ida Holm har kaldt sin kunstplakat ‘Baby blues’, fordi det var den følelse, hun gik rundt med i ugerne efter fødslen. “Jeg følte mig overvældet af tyngden af ansvar på det tidspunkt, og det virkede bare så rigtigt at lave noget under Mødrehjælpens tema, som netop er: Alle kan blive ramt af livet. Mødrehjælpen hjælper kvinder, der står i svære situationer, og min drøm er, at nogen tør sige højt, at det at blive mor ikke nødvendigvis går supernemt for alle kvinder. Jeg vil gerne sige til andre: Hvis du har det sådan, er du ikke alene,” fortæller Ida Holm

Læs interview med Ida Holm og samarbejdet her. 

kunstsalon_artikel

Køb plakaten her.

Kunstplakaten: ‘Børn i balance’ er skabt af Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen, som står bag Kunstsalonen. Budskabet med plakaten er, at alle kan blive ramt af livet og have brug for hjælp til at genvinde balancen. “Jeg synes, det er helt fantastisk, at vi får lov til at træde ind i en lang række af dygtige, professionelle kunstnere, der har arbejdet sammen med både Mødrehjælpen og med Irma igennem tiden, bl.a. på deres kunstdåseprojekt, som jeg altid har haft stor respekt for. Det er fedt, at vi fra kunstbranchen kan få lov til at samarbejde med Mødrehjælpen og på den måde bidrage til at hjælpe forældre og børn via deres tilbud,” fortæller Mette Helena Rasmussen.

Læs interview med Kunstsalonen og samarbejdet her. 

Martin Jørgensen kunstplakat for Mødrehjælpen og Irma

Køb plakaten her.

Kunstneren Martin Jørgensen med plakaten ‘I am all around you’: En lille kærlighedshistorie om moren, der altid er der for sit barn. Han har altid tegnet og malet for sin egen skyld, men var længe af den opfattelse, at den slags ikke var noget, man kunne leve af. De personlige værker har altid betydet meget for Martin Jørgensen. Derfor synes han, at det har været sjovt at samarbejde med Irma og Mødrehjælpen, hvor han har fået stor kunstnerisk frihed.

Læs interview med Martin Jørgensen og samarbejdet her. 

HuskMitNavn plakat mødrehjælpen

Køb plakaten her.

HuskMitNavn med plakaten ‘I ly for regnen’. Kunstneren sætter fokus på, at Mødrehjælpens rådgivning jo også er for fædre. “Jeg har læst et sted, at Mødrehjælpen også er for fædre. For de problemer, der kan ramme forældre, er ikke forbeholdt mødre. Der er hjælp at hente. Det synes jeg, at fædre også har behov for at vide”, siger den anonyme billedkunstner HuskMitNavn

Læs interview med HuskMitNavn og samarbejdet her. 

Line Jensen kunstner

Køb plakaten her.

‘Vi gør det allesammen så godt vi kan’ – også når vi vasker de hvide sokker lyserøde. Kunstneren Line Jensen giver stemme til de mange mødre, der går derhjemme og samler sokker op. “For mødre er det enten-eller. Der er ingen mellemvej. Ikke ligesom i vores job eller ægteskab, hvor der er plads til nuancer. Jeg vil gerne vise med plakaten, at der også for mødre skal være plads til, at vi er mennesker, og at vi ikke har noget at skamme os over. Selv når livet er ekstra hårdt,” forklarer Line Jensen.

Læs interview med Line Jensen og samarbejdet her. 

Mormor har lavet en kunstplakat til støtte for Mødrehjælpen
Mormors værk hedder 'Kærlige Minder Cafe', og de mange elementer udgør tilsammen kunstnerens bud på livet. Hovedmotivet er godnathistorien – et kærligt minde.

”Det var en uvurderlig hjælp, at vi kunne støtte så mange flere familier, der ikke havde andre steder at gå hen. Vi var stolte over, at Irma valgte Mødrehjælpen som partner, og det kom mange børn til gavn”.

– Ninna Thomsen, direktør hos Mødrehjælpen

Få den nyeste viden