Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

At ændre i samværet

Læs, hvad du kan gøre, hvis du af hensyn til jeres barn ønsker at ændre jeres samværsordning.

Hvis I er enige om det, kan I altid lave ændringer i samværet. Det gælder uanset, om I selv har aftalt samværet, eller om det er blevet fastsat af Familieretshuset eller Familieretten.

Det er en god idé at indsætte ændringerne i en skriftlig aftale eller afgørelse, hvis I på et senere tidspunkt skulle blive uenige om det, I mundtligt har aftalt.

Er I uenige om samværet?

Hvis du ønsker at ændre i samværet, men barnets anden forælder ikke er enig, kan du sende en ansøgning til Familieretshuset om ændring af samværet.

Vær opmærksom på, at Familieretshuset i nogle situationer kan afvise at behandle din ansøgning – læs mere om det længere nede på siden.

Få hjælp til at løse problemer med samværet

Hvis I har behov for hjælp til at løse problemer omkring samværet, kan I også, uden at starte en egentlig sag, bede Familieretshuset om hjælp i form af børnesagkyndig rådgivning eller konfliktmægling. Det er gratis.

  • Familieretshuset kan afvise din ansøgning
  • Hvis Familieretshuset afviser ansøgningen

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 30. august 2019.

Nyt system og nye regler

Den 1. april trådte det nye familieretlige system i kraft. Denne artikel er opdateret i forhold til, hvad vi lige nu ved om de nye regler. Vi vil løbende rette til, efterhånden som vi bliver klogere på, hvordan reglerne bliver fulgt og fortolket i praksis. Læs mere om det nye system her.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.