Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Går I fra hinanden, og har I børn? Få overblik

Her kan du få en introduktion til de spørgsmål, som kan melde sig i forhold til børnene, når I går fra hinanden, bliver separeret eller skilt.
boern-og-skilsmisse-faa-introduktion-til-de-spoergsmaal-der-kan-melde-sig-modelfoto-taget-af-thomas-wass-evaldsen
Modelfoto taget af Thomas Wass Evaldsen

Nyt system og nye regler på vej

Den 1. april 2019 bliver der gennemført en meget stor ændring af det familieretlige system. Der kan derfor være indhold i denne artikel, som til den tid ikke længere er gældende. Læs mere om det nye system her.

Når I går fra hinanden, er der en række spørgsmål vedrørende jeres barn, som I sammen skal tage stilling til.

Hvis I ikke på egen hånd kan finde frem til fælles svar, kan I bede Statsforvaltningen om hjælp til at nå til enighed. Statsforvaltningen tilbyder for eksempel gratis børnesagkyndig rådgivning og konfliktmægling for at hjælpe jer til at løse jeres uenighed på en måde, der er til jeres barns bedste.

Herunder kan du få en introduktion til de første overvejelser i forhold til jeres barn, og hvad der skal ske fremover. Det gælder, uanset om I har været gift eller samlevende.

Regler og beslutninger, som berører jeres barn

  • Forældremyndighed
  • Hvor skal barnet bo?
  • Hvor meget tid skal I have med barnet?
  • Børnebidrag

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 7. december 2018.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.