English
Væk fra siden!
Viden og råd

Ordbog: børnesamtale

Børnesamtale er:

I sager om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær er det vigtigt at finde ud af, hvad der er bedst for jeres barn. Barnets perspektiv kan for eksempel belyses ved en samtale med en børnesagkyndig fra Børneenheden, der giver barnet mulighed for at fortælle om sin oplevelse af sagen og sine eventuelle ønsker til, hvor det skal bo, og hvor meget samvær der skal være.

Der er ikke nogen fast aldersgrænse for, hvornår et barn kan inddrages direkte i sagen. Ofte indkaldes et barn til en børnesamtale fra 6-7 års alderen, men det afhænger af barnets modenhed.

Samtalen er et tilbud til barnet, og det er derfor op til barnet at bestemme, om det vil sige noget, og hvor meget det vil sige. Selvom barnet har ret til at komme med sin mening, betyder det ikke, at det er barnet, der bestemmer, hvordan sagen skal afgøres.

Hvad er ordbogen?

I Holdepunkts ordbog kan du få forklaret betydningen af en række juridiske udtryk. Ord, du sjældent møder, men som pludselig bliver vigtige at kende midt i skilsmissen eller i en sag om samvær.

Du finder en oversigt over alle ordbogsopslag her.

Få den nyeste viden