Støt nu
Væk fra siden!
Viden og råd

Ordbog: konfliktmægling

Konfliktmægling er:

Er et møde, som kan hjælpe jer, der er uenige om forældremyndighed, barnets bopæl og/eller samvær, til at forhandle jer frem til en løsning, I begge kan acceptere. Idéen er, at I selv skal finde frem til den bedste løsning på jeres konflikt.

Det betyder, at mæglerne styrer processen, mens I selv har ansvaret for resultatet. Mæglerne har tavshedspligt. De oplysninger, der kommer frem under en konfliktmægling bliver ikke givet videre til sagsbehandleren i Statsforvaltningen. I kan godt benytte jer af tilbuddet, selvom I ikke har en sag i Statsforvaltningen.

Statsforvaltningens konfliktmægling er gratis og varer cirka tre timer. Læs mere om konfliktmægling på Statsforvaltningens hjemmeside.

Hvad er ordbogen?

I Holdepunkts ordbog kan du få forklaret betydningen af en række juridiske udtryk. Ord, du sjældent møder, men som pludselig bliver vigtige at kende midt i skilsmissen eller i en sag om samvær.

Du finder en oversigt over alle ordbogsopslag her.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Jeg accepterer Mødrehjælpens brug af mine personoplysninger, sådan som vilkår og betingelser er beskrevet i Mødrehjælpens cookie – og privatlivspolitik.