English
Væk fra siden!
Viden og råd

Kender du én, der bliver udsat for partnervold?

Måske er du familie, nabo eller kollega til en person, som, du tror, bliver udsat for partnervold. Se her, hvad du kan gøre.

Det kan være meget svært for én, der er udsat for partnervold, at tale om sit forhold, så et spørgsmål fra dig kan være første skridt. Vold er så stort et tabu, at den voldsudsatte tit selv lukker øjnene for volden. Vær derfor parat til at blive afvist eller at få at vide, at du har taget fuldstændig fejl.

Bryd tavsheden

Husk, at du i følge loven har pligt til at underrette kommunen, hvis du kender til vanrøgt eller nedværdigende behandling af et barn, eller hvis et barn lever under forhold, der bringer dets sundhed eller udvikling i fare. Denne pligt gælder også, selvom den voldsudsatte er imod det. Du kan også blive nødt til at vurdere, om volden er så alvorlig, at du skal anmelde den til politiet.

Er du selv blevet udsat for vold, kan du se længere nede på siden, hvor du kan få hjælp.

Tal med den voldsudsatte

  • Gode råd til samtalen
  • Tegn på, at en person bliver udsat for partnervold

Få hjælp og vejledning

Se her, hvor du kan henvende dig, hvis du vil læse mere eller tale med nogen om dine overvejelser, hvis du kender nogen, der bliver udsat for vold derhjemme. Du kan altid henvise personen til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning, Holdepunkt.

Læs mere om, hvordan Mødrehjælpen støtter og hjælper voldsudsatte forældre og børn med at komme videre, eller søg videre på toppen af siden.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Få den nyeste viden