Gå til forsiden

Hvor mange børn skal undvære julen i år?

Enkeltbidrag Valgt
1/4

0 kr. til Mødrehjælpens juleindsamling


2/4

Kontaktinformationer


3/4

Få skattefradrag for din donation

Hvorfor?
Hvorfor?

4/4

Betalingsoplysninger


2/3

Kontaktinformationer


3/3

Betalingsoplysninger

Hvorfor?
juletræ-med-lidt-gaver2

Mere om juleindsamlingen

 • Støt via SMS eller bankoverførsel

  Du kan støtte Mødrehjælpens juleindsamling ved at sende en SMS med teksten JUL til 1231. Så støtter du med 150 kr. Pengene trækkes via din telefonregning. Det koster 150 kr. + alm- trafiktakst og udbydes af Mødrehjælpen, Nørre Voldgade 80, 1358 København K. 

  Du kan også vælge at overføre dit bidrag til Mødrehjælpens bankkonto. Registreringsnummeret er 4183, og kontonummeret er 0010279658 . Husk at skrive dit navn og din adresse. 

  TAK for din støtte.

 • For virksomheder

  Jeres virksomhed bidrage til Mødrehjælpens juleindsamling ved at benytte formularen ovenfor. Vælg blot det enkeltbidrag, I ønsker at donere, og klik på virksomhed i næste trin, når kontaktoplysninger skal indtastes. I kan også foretage en bankoverførsel til Mødrehjælpens bankkonto. Registreringsnummeret er 4183, og kontonummeret er 10279658. 

  Hvis I vil give et større beløb eller I har gode idéer til, hvordan jeres virksomhed ellers kan bidrage til juleindsamlingen, er du meget velkommen til at kontakte Mødrehjælpens Corporate Relations Manager, Mette Ovgaard, tlf. 28 83 33 63/mov@moedrehjaelpen.dk.

  Vi er taknemmelige for de mange virksomheder, der bakker op om Mødrehjælpens juleindsamling 2016. Du kan finde en liste over dem her.

 • Hvem giver vi julehjælp til?

  Mødrehjælpens socialrådgivere vurderer alle ansøgere for at sikre, at vi giver julehjælp til dem, der har størst behov.

  Der er helt klare kriterier for, hvornår en ansøger er berettiget julehjælp. Ansøgerne skal bl.a. have hjemmeboende børn under 18 år. Derudover skal de have et lavt rådighedsbeløb samt have været ude for en særlig hændelse, der gør hverdagen og økonomien ekstra svær at overskue. Det kan f.eks. være alvorlig sygdom eller en ulykke. 

 • Hvad består julehjælpen af?

  Den ene halvdel af de penge, Mødrehjælpen samler ind til julehjælp, gives i form af en kontooverførsel. Hver familie får 300 kr. til mad plus 100 kr. for hvert barn udover det første barn. Herudover får familien 400 kr. pr. barn til en julegave. En typisk ansøger er en alenemor med to børn, som således får 1200 kr. Familierne skal ikke betale skat af beløbet, jf. ligningsloven §7 stk. 22.

  Den anden halvdel af pengene, går til vores langsigtede indsats og bidrager til, at vi kan give rådgivning og hjælp til sårbare og udsatte børnefamilier, så de kan løse de bagvedliggende problemer, der er medvirkende årsager til, at der ikke er råd til for eksempel at fejre jul. Hvis der kommer flere penge ind, end der er godkendte ansøgere, går disse penge også til vores langsigtede hjælp.

  Vi har valgt ikke at bruge penge på dyre annoncer og tv-reklamer, fordi vi gerne vil sikre at flest mulige støttekroner går direkte til formålet.

  En mindre del (8 %) af de indsamlede midler går til omkostninger relateret til indsamlingen og selve uddelingen af julehjælpen. F.eks. gør vi meget for at sikre, at de ansøgere, der har størst behov for hjælp også er dem, der får hjælpen. Socialfaglige medarbejdere vurderer de enkelte ansøgninger, og vi beder om dokumentation for ansøgernes indtægtsoplysninger. 

  De 8 % i omkostninger er baseret på, at vi samler 5 mio. kr. ind. Samler vi flere penge ind – er omkostningsprocenten endnu lavere. 

 • Om donation af naturalier

  Vi uddeler ikke gaver og naturalier til Mødrehjælpens brugere...

  I Mødrehjælpens fire rådgivninger i København, Odense, Aalborg og Aarhus har vi desværre ikke mulighed for at modtage og fordele naturalier til vores brugere - hvad enten det er julekurve, juletræer, mad, legetøj, bleer, børnetøj, møbler eller andet.

  Selvom vi er i kontakt med mange meget trængte børnefamilier, som kunne have brug for f.eks. nye møbler, er det vores vurdering, at vores dygtige socialrådgivere og andre fagfolk hjælper bedst ved ikke at skulle bruge tid og kræfter på at fordele naturalier til familierne. Vi prioriterer at bruge ressourcer på det, vi er bedst til - nemlig at yde rådgivning. At koordinere og fordele gaver, julekurve og alt muligt andet til de mange tusinde familier, vi hvert år hjælper, er for tidskrævende en opgave for vores rådgivere, og vi har heller ikke lagerplads til at opbevare naturalier.

  Særligt vedrørende legetøj og børnetøj 

  Hvis du har legetøj eller børnetøj, kan du aflevere det i en af vores genbrugsbutikker, som så sælger det. Når du donerer til vores butikker, hjælper du på to måder: Du giver andre børnefamilier mulighed for at få noget lækkert og godt børnetøj meget billigt - og vi tjener penge, som går til at rådgive og støtte udsatte og sårbare børnefamilier.

  Find din nærmeste butik her.

 • Om skattefradrag

  Når du giver et bidrag til Mødrehjælpens juleindsamling, kan det trækkes fra på selvangivelsen efter ligningslovens paragraf 8A.

  Der kan opnås fuldt fradrag for bidrag op til 15.200 kr. i 2016. Ægtefæller har ret til at benytte hver deres fradrag.

  Disse fradragsregler gælder også for virksomheder.

 • Medlemsservice

  Har du spørgsmål til dit bidrag til juleindsamlingen, er du altid meget velkommen til at kontakte medlemsservice