Gå til forsiden

Giv Emil og andre udsatte børn en jul at se frem til

Enkeltbidrag Valgt
1/4

0 kr. til Mødrehjælpens juleindsamling 2015


2/4

Kontaktinformationer


3/4

Få skattefradrag for din donation

Hvorfor?
Hvorfor?

4/4

Betalingsoplysninger


2/3

Kontaktinformationer


3/3

Betalingsoplysninger

Hvorfor?
fundraising-box-mobilepay-01

“Jeg har virkelig haft så ondt i min mave over, hvordan jeg skulle få det hele til at hænge sammen, og nu med jeres hjælp er der til en gave og en lille julemiddag. Tusind, tusind tak, nu kan jeg slippe de bekymringer og dele min søns julestemning.”
– Mor som modtog julehjælp 2014
Mødrehjælpens julehjælp går til de allermest trængte børnefamilier. Det er familier, hvor menuen står på frysepizza eller rugbrødsmadder juleaften. Børn, som skriver ønskeseddel til ingen verdens nytte. Støt indsamlingen allerede i dag – og hjælp et barns ønske med at gå i opfyldelse.

Mere om juleindsamlingen

 • Støt via SMS eller bankoverførsel

  Du kan vælge at støtte Mødrehjælpens arbejde ved at sende en SMS med teksten JUL til 1231. Så støtter du med 150 kr. Pengene trækkes via din telefonregning.Det koster 150 kr. + alm- trafiktakst. 

  Du kan vælge at overføre dit bidrag til Mødrehjælpens bankkonto. Registreringsnummeret er 4183, og kontonummeret er 0010279658 . Husk at skrive dit navn og din adresse. 

  TAK for din støtte.

 • For virksomheder

  Vil din virksomhed bidrage til juleindsamlingen, kan du benytte formularen ovenfor. Du kan også foretage en bankoverførsel til Mødrehjælpens bankkonto. Registreringsnummeret er 4183, og kontonummeret er 10279658. 

  Har du alternative idéer til, hvordan din virksomhed kan bidrage til juleindsamlingen, er du velkommen til at kontakte Mødrehjælpens kommunikationsafdeling på telefonnummer 40 80 38 55.

  Vi er taknemmelige for de mange virksomheder, der bakker op om Mødrehjælpens juleindsamling 2015. Du kan finde en liste over dem her.

 • Hvem giver vi julehjælp til?

  Mødrehjælpens socialrådgivere vurderer alle ansøgere for at sikre, at vi kun giver julehjælp til dem, der virkelig har behov.

  Der er helt klare kriterier for, hvornår en ansøger er berettiget julehjælp. Ansøgerne skal have hjemmeboende børn under 18 år. Derudover skal de have et lavt rådighedsbeløb samt have været ude for en særlig hændelse, der gør hverdagen og økonomien svær at overskue.

  En familie, der får julehjælp, har typisk 2.000 - 3.000 kr. pr. måned tilbage, når de faste udgifter er betalt. Det beløb kan dække et beskedent husholdningsbudget, men det rækker ikke til ferier, fødselsdage, fritidsaktiviteter og jul - og for eksempel er en tandlægeregning på 1.000 kr. nok til at sprænge budgettet.

  Børn, der ikke kan deltage i fritidsaktiviteter, holde fødselsdag, komme på ferie og holde jul lider nogle afsavn og er afskåret fra nogle vigtige sociale fællesskaber.

 • Hvad består julehjælpen af?

  Den ene halvdel af de penge, Mødrehjælpen samler ind til julehjælp, gives i form af en kontooverførsel. Mødrehjælpen giver 400 kroner pr. barn til julegave, og derudover får familien et beløb til mad på 300 kr. + 100 kr. for hvert ekstra barn. Det vil sige, at en familie med to børn får (400 + 400 + 300 + 100) 1.200 kr. Familierne skal ikke betale skat af beløbet, jf. ligningsloven §7 stk. 22.

  Den anden halvdel af pengene, som går til den langsigtede indsats, skal bidrage til at vi kan give rådgivning og hjælp til familier, så der på sigt er færre familier, der ikke har råd til at fejre jul. Kommer der flere penge ind, end der er godkendte ansøgere til, vil pengene også gå til langsigtet hjælp, der kan støtte familierne med at få løst de bagvedliggende problemer.

  Vi har valgt ikke at bruge penge på dyre annoncer og tv-reklamer, fordi vi gerne vil sikre at flest mulige støttekroner går direkte til formålet.

  En mindre del (8 %) af de indsamlede midler går til omkostninger relateret til indsamlingen og uddeling af julehjælp. F.eks. gør vi meget for at sikre, at de ansøgere, der har størst behov for hjælp også er dem, der får hjælpen. Socialfaglige medarbejdere vurderer de enkelte ansøgninger, og vi beder om dokumentation for indtægtsoplysningerne. 

  De 8 % i omkostninger er baseret på, at vi samler 5 mio. kr. ind. Samler vi flere penge ind – vil omkostningsprocenten blive endnu lavere. 

 • Om donation af naturalier

  Vi får hele året - og specielt op til jul - mange henvendelser fra folk, der vil hjælpe ved at donere alt fra legetøj, juletræer, cykler og computere til biografbilletter og ferieophold. Vi sætter stor pris på alle, der på denne måde viser, at de har hjertet på rette sted - men det er desværre ikke alle ting, vi kan tage imod. Her kan du læse hvor og hvad, vi kan tage imod, hvad vi ikke kan tage imod - og hvorfor.

  Vi uddeler ikke gaver og naturalier til Mødrehjælpens brugere...

  I Mødrehjælpens fire rådgivninger i København, Odense, Aalborg og Aarhus har vi desværre ikke mulighed for at modtage og fordele naturalier til vores brugere - hvad enten det er julekurve, juletræer, mad, legetøj, bleer, børnetøj, møbler eller andre naturalier.

  Selvom vi er i kontakt med mange meget trængte børnefamilier, som kunne have brug for f.eks. nye møbler, er det vores vurdering, at vores dygtige socialrådgivere og andre fagfolk hjælper bedst ved ikke at skulle bruge tid og kræfter på at fordele naturalier til familierne. Vi prioriterer at bruge flest muligt af vores medarbejderes ressourcer på det, vi er bedst til - nemlig at yde rådgivning. Skulle vi bruge tid og ressourcer på at fordele og koordinere naturalier, gaver, julekurve og alt muligt andet til de mange tusinde familier, vi hvert år hjælper, ville det tage alt for meget tid fra vores rådgivere. Herudover har vi ikke lagerplads til opbevaring af naturalier.

  Særligt vedrørende legetøj og børnetøj 

  Hvis du har legetøj eller børnetøj, kan du aflevere det i en af vores genbrugsbutikker, hvorfra vi så sælger det. Så hjælper du på to måder: Du giver andre børnefamilier mulighed for at få noget lækkert og godt børnetøj meget billigt - og vi tjener penge, som vi så kan bruge til rådgive og støtte familierne. Find din nærmeste butik her.

 • Om skattefradrag

  Når du giver et bidrag til Mødrehjælpen, kan det trækkes fra på selvangivelsen efter ligningslovens paragraf 8A

  Der kan opnås fuldt fradrag for gaver op til 15.000 kr. i 2015.

  Du kan dog ikke trække dit medlemskontingent fra i skat.

  Hvis du støtter flere organisationer, kan du lægge beløbene sammen og trække alt over en kr. fra. Det maksimale årlige fradrag er 15.000 kr. Ægtefæller har ret til at benytte hver deres fradrag.

  Ovennævnte fradragsregler gælder også for firmadonationer.

 • Medlemsservice

  Har du spørgsmål til dit bidrag, er du altid meget velkommen til at kontakte medlemsservice