Cases fra Mødrehjælpens rådgivning

Er Miriam udsat for vold?

Hvis man ikke har lyst til at stå frem og fortælle, at man lever i et voldeligt forhold, er chatten en dejlig anonym måde at få rådgivning på.
Holdepunkt_Cases_trist_kvinde
Foto: Pexels

Miriam er i tvivl. Hun har fortalt sin mand, at hun vil skilles, men hun kan ikke rigtig finde ud af, hvordan hun kommer videre. Han er nemlig helt uenig og påpeger, at en skilsmisse vil gå ud over deres datter Sofia. Og så bliver Miriam usikker: Bør hun blive og kæmpe for forholdet og det fælles hjem af hensyn til Sofia? Hun starter en chat med en socialrådgiver i Holdepunkt.

“Der har været masser af konflikter, siden vi fik vores datter for et år siden,” skriver Miriam til rådgiveren. “Jeg starter nok mange af dem, fordi jeg gerne vil tale om, hvad vi skal gøre, og han nægter at diskutere tingene med mig. Og nu er han begyndt at være lidt voldsom.”

Tryghed er altafgørende

Mødrehjælpens rådgiver spørger om, på hvilken måde han er voldsom. Miriam slår det lidt hen: Hun er egentlig ikke utryg, konflikterne er nok bare vokset lidt på det seneste. Fx har han her til morgen taget fat i hende, hevet hende ned på gulvet og holdt hende fast. Sofia så det.

Det er første gang, at Miriam fortæller, hvad der foregår i hjemmet – familie og venner ved ingenting. Rådgiveren roser Miriam for at fortælle ærligt om sin situation. Hun ved nemlig godt, hvor skamfuldt det kan føles at blive udsat for vold. Hun fortæller om nogle af de fysiske og psykiske reaktioner, det kan føre med sig, og om, hvad det gør ved børn at vokse op i et hjem med vold. Rådgiveren understreger, at situationen er uholdbar, og oplyser om muligheden for, at Miriam og Sofia kan komme på krisecenter.

Miriam skriver, at hun vil prøve at låne en kollegas sommerhus og indgå en midlertidig aftale om samvær med sin mand. Forhåbentlig kan afstanden skabe så meget ro, at de kan komme i dialog om en skilsmisse. Rådgiveren opfordrer Miriam til at kontakte Mødrehjælpen igen, hvis hun får behov for det.

Alle navne er opdigtede

Det er nemt at få hjælp

  • Holdepunkt er Mødrehjælpens rådgivning
  • Vores socialrådgivere er faguddannede og uvildige
  • Det er gratis at tale med os
  • Man kan ringe, chatte eller aftale et personligt møde i et af vores rådgivningshuse

Læs mere om Holdepunkt