Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Ændringer i barnets bopæl, når I ikke bor sammen

I kan godt ændre barnets bopæl, hvis I ønsker det. Hvis I er uenige, kan den ene af jer vælge at starte en sag i Statsforvaltningen.

Den forælder, som barnet bor hos og har folkeregisteradresse hos, er bopælsforælder. I kan altid ændre barnets bopæl på et senere tidspunkt, hvis I er enige. Det gør I ved at flytte barnets adresse.

Er I uenige om at ændre bopælen?

Hvis I ikke er enige om at ændre jeres barns bopæl, kan én af jer søge Statsforvaltningen om ændring. Find ansøgningsskema om ændring af bopæl på Statsforvaltningens hjemmeside.

Statsforvaltningen kan afvise ansøgningen

Vær opmærksom på, at Statsforvaltningen kan afvise ansøgninger om ændring af barnets bopæl, medmindre forholdene har ændret sig væsentligt. Hensigten er at beskytte barnet mod langvarige konflikter og skabe ro ved at undgå unødvendige sager, hvor man på forhånd regner med, at det ikke vil være bedst for barnet at ændre bopælen.

Det er op til den forælder, som ønsker at ændre i bopælen, at vise, at der er væsentligt forandrede forhold, og at en ændring vil være til barnets bedste.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 7. december 2018.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.