English
Væk fra siden!
Viden og råd

Gravid? Venskaber, netværk og familie

Det er naturligt, at dine forhold til venner og familie ændrer sig, hvis du skal være forælder. Få gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du føler dig alene, mens du er gravid.
gravid-venner-netvaerk-og-familie-modelfoto-taget-af-thomas-wass-evaldsen
Modelfoto taget af Thomas Wass Evaldsen

Hvis du er blandt de første i vennekredsen til at skulle være forælder, kan du føle en stor forandring i forhold til dine venner. Måske går de stadig meget i byen, mens dit fokus er at passe på dig selv og barnet. Du kan opleve, at du har svært ved at genkende dig selv i dem, du normalt omgås, og at de ikke er der for dig på samme måde som tidligere.

Ensomhed

Nogle kvinder kan komme til at føle sig alene, når de bliver gravide, hvis de ikke kender andre eller så mange i samme situation. Er du alene med graviditeten, er det derfor ikke ualmindeligt at føle en grad af ensomhed. Mødrehjælpens erfaring er, at det kan hjælpe at fortælle om ensomheden til én, du stoler på. Se også længere nede på siden, hvor du kan møde andre i samme situation og aldersgruppe som dig selv.

Støtte og hjælp: hvordan?

  • En balancegang: Bed om hjælp og sæt grænser
  • Fra kærester til forældre
  • Dine egne forældres rolle
  • Mød andre i samme situation

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Få den nyeste viden