Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Børne- og ungeydelse - en støtte til alle forældre

Denne offentlige ydelse kaldes også børnepenge. Du behøver ikke søge om at få børne- og ungeydelse.

Børne- og ungeydelse kaldes også børnepenge. Ydelsen er betalt af det offentlige, og du skal ikke søge om at få den – pengene bliver automatisk sat ind på din NemKonto i kvartalet efter, at du har fået dit barn. Børne- og ungeydelsen er forudbetalt. Indtil barnet fylder 15 år, bliver beløbet udbetalt hvert kvartal. Når barnet fylder 15, ændres betalingen til at ske hver måned.

Hvor meget får man i børne- og ungeydelse?

Børne- og ungeydelsen er indkomstafhængig. Det betyder, at ydelsen bliver sat ned, hvis du eller din ægtefælle har en indkomst på over 782.600 kroner (takst for 2019). Beløbet bliver sat ned med to procent af det beløb, som indkomsten overstiger 782.600 kroner.

Det gælder ikke, hvis det kun er jeres samlede indkomst, som overstiger 782.600 kroner.

På borger.dk kan du finde en uddybende forklaring med regneeksempler.

Hvem får børne- og ungeydelse?

Ydelsen betales som udgangspunkt til barnets mor. Hvis faren har forældremyndigheden alene, betales børne- og ungeydelsen til ham. Hvis I ikke bor sammen, men har fælles forældremyndighed, vil beløbet som udgangspunkt blive udbetalt til den forælder, der deler folkeregisteradresse med barnet.

Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler for retten til børne- og ungeydelse, hvis du blandt andet:

Få overblik over de forskellige typer støtte, du som forælder kan søge fra det offentlige.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 15. april 2019.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.