English
Væk fra siden!
Viden og råd

Hvorfor får jeg ikke gjort noget ved min ensomhed?

Har du svært ved at bryde din ensomhed? Læs, hvorfor det kan være vanskeligt, og få forslag til, hvordan du alligevel får det gjort.

Kender du alt til de råd, der findes mod ensomhed. Men oplever du, at selvom du udmærket er klar over, hvad du burde gøre, så er det lettere sagt end gjort?

Mange ensomme har det præcis som dig.

De gode råd, er nemlig ofte dyre, når det handler om ensomhed. Det skyldes, at de strategier, der kan hjælpe – for eksempel at være åben om dine følelser, møde nye mennesker og være mere social – kan være de sværeste at bruge, når først du føler dig afskåret fra andre mennesker.

Herunder har vi oplistet, hvad mange siger til sig selv, når de møder den dårlige samvittighed over ikke at gøre noget ved ensomheden. Ved hvert punkt er der desuden nogle råd til, hvordan du undgår, at det bliver en barriere for din vej ud af ensomheden.

6 typiske argumenter, der er med til at fastholde dig i ensomhed

  • Jeg har ikke tid og er for træt
  • Jeg vil ikke forstyrre
  • Jeg har ikke råd til at være social
  • Jeg kan ikke være social, fordi jeg har mit barn
  • Jeg er genert og tilbageholdende
  • Jeg har ikke noget at byde på

Når man føler sig ensom, er det nemt både at føle skam og få ondt af sig selv. Du ser, hvordan andre hygger sig med deres venner og familie og tænker: ”Her går jeg helt alene. Hvorfor er der ingen, der ringer til mig?” eller ”hvorfor kommer mine venner aldrig og besøger mig?”.

Husk ikke at blive for bebrejdende overfor dig selv. Du vil få mere mod og overskud til at være social, hvis du taler til dig selv med en opmuntrende, støttende stemme fremfor en hård og kritisk.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler. I artiklerne herunder kan du læse mere om ensomhed.

Få den nyeste viden