English
Væk fra siden!
Viden og råd

Psykiske konsekvenser hos voksne efter partnervold

At blive udsat for vold af en partner kan også give alvorlige psykiske følgevirkninger. Her kan du læse om de mest almindelige reaktioner.

Nogle typer partnervold kan give fysiske skader, og alle former for vold i hjemmet kan give alvorlige, psykiske følgevirkninger hos den, der bliver udsat for vold. Det gælder uanset, om du bliver udsat for psykisk, fysisk, økonomisk, seksuel vold eller isolation, kontrol, stalking og overvågning.

Bliver du udsat for vold eller stalking?

Hvis du bliver slået, kontrolleret eller er bange for din partner, er det bedste råd derfor: søg hjælp. Det samme gælder, hvis du bliver udsat for stalking og chikane af din ekspartner, efter I er gået fra hinanden.

Følgevirkninger efter vold

  • Vold påvirker psyken
  • Depression
  • Angst
  • PTSD (Post Traumatic Stress Disorder)
  • Det sociale liv

Få hjælp og rådgivning

Bliver du udsat for vold, eller er du pårørende, kan du få hjælp døgnet rundt ved at ringe til Lev Uden Volds hotline på 1888.

Derudover kan du:

Vær også opmærksom på, at du kan være berettiget til tilskud til psykologhjælp, hvis du har været udsat for partnervold. Tal med din læge om muligheden.

Når volden flytter ind

I seks år levede Marie i et voldeligt forhold. I en stærk, personlig beretning kan du høre hende sætte flere ord på oplevelserne og kampen for at finde styrken til at gå.

Læs Maries fortælling lige her

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Få den nyeste viden