Vær med

Fra Garn til Barn

Glæd andre med dit håndarbejde og støt op om Mødrehjælpens arbejde ved at strikke eller hækle til vores butikker.

I alle Mødrehjælpens børnetøjsbutikker oplever vi en kæmpe efterspørgsel på hjemmestrikkede og hæklede designs, som er fremstillet i lækre kvalitetsmaterialer.

Ofte når de hjemmelavede designs til børn kun lige op på bøjlen, inden en kunde køber produktet og går glad fra butikken med et stykke unika håndarbejde.

For at imødekomme den store efterspørgsel har vi sat gang i en aktivitet, hvor alle kan støtte ved at strikke og hækle til vores butikker.

Aktiviteten har fået navnet ”Fra Garn til Barn”, for det er lige præcis sådan, du støtter – ved at donere dit håndarbejde. Når din kreation bliver solgt, skaber du glæde både for det barn, der modtager produktet og de familier, vi kan give rådgivning og oplevelser takket være dig.

Nye strikkeopskrifter i webshoppen

Vær med til at strikke til glæde for andre

Vil du gerne hjælpe børn og deres forældre, som har det svært, så kan du her finde opskrifter og inspiration til at komme godt i gang.

Sådan gør du:

  1. Bestil opskrifterne i webshoppen fra 0 kr.
  2. Vælg en opskrift, find det rette garn til opskriften og strik eller hækl produktet.
  3. Donér dit færdige produkt i din lokale Mødrehjælpsbutik, hvor frivillige sætter varen til salg mærket med ”fra Garn til Barn”. Se alle butikkerne her.
Klik for at bestille Strikkeopskrifter 2022
Klik for at bestille Strikke- og hækleopskrifter 2020

Strik julen hjem

Selvom der er længe til jul, har vi brug kreative hænder for at kunne give udsatte børn en jul at se frem til. Giv din støtte ved at strikke en eller flere nissehuer i lige de farver, du har lyst til og aflevér den i én af vores 43 butikker landet over. Overskuddet fra salget vil gå til Mødrehjælpens julehjælp, der består af økonomisk støtte og lokale aktiviteter for sårbare familier i dit lokalområde.

Hent opskriftssamlingen med otte forskellige nissehuer til 0 kr. her

Din donation får fællesskaber til at blomstre

Alt overskuddet fra salget går til at hjælpe lokale børnefamilier fx ved at samles om aktiviteter i køkkenet, i skoven eller i gymnastiksalen, hvor alle bliver en del af fællesskabet. Overskuddet går også til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning, hvor alle forældre kan få professionelle råd og støtte, når livet er svært.

Foto: Andreas Omvik
Foto: Andreas Omvik
chatraadgivning-i-holdepunkt-moedrehjaelpens-raadgivning
Foto: Thomas Wass Evaldsen

Bliv en del af strikkefællesskabet

Fra Garn til Barn har fået en Facebookgruppe, hvor alle der er interesserede i strik og hækleri kan samles om at strikke og hækle til glæde for andre. Her kan du fx dele erfaringer, få god inspiration fra andre og dele de kreationer, du har lavet og doneret til din lokale Mødrehjælpsbutik. Del også gerne, det du har købt i Mødrehjælpen, så strikkerne kan se, hvem der har fået glæde af deres håndarbejde. Bliv medlem af gruppen og bliv en del af et fællesskab, der strikker og køber tøj til glæde for andre.

“Jeg bliver så glad, når jeg ser mit strik i vinduet og endnu mere glad, når det er væk, for så er det blevet solgt, og jeg har været med til at give en donation til Mødrehjælpen. Jeg føler, jeg gør noget. Jeg har fået nogen at strikke til, og samtidig er jeg med til at gøre en forskel for andre.”

Kvinde, der strikker til Mødrehjælpen i Vordingborg

Ofte stillede spørgsmål

  • Kan alle være med?
  • Hvordan får jeg garn til opskrifterne?
  • Må man strikke eller hækle efter alle opskrifter og donere til salg i Mødrehjælpens butikker?
  • Hvorfor er Fra Garn til Barn varerne dyrere end Mødrehjælpens andre varer?
  • Hvor finder jeg opskrifterne?
  • Kan man strikke i akryl?

Flere spørgsmål?

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål her, så skriv til lfr@moedrehjaelpen.dk, og vi vil hurtigst muligt vende tilbage til dig.

Få den nyeste viden