Vær med

Fra Garn til Barn

Glæd andre med dit håndarbejde og støt op om Mødrehjælpens arbejde ved at strikke eller hækle til vores butikker.

I alle Mødrehjælpens børnetøjsbutikker oplever vi en kæmpe efterspørgsel på hjemmestrikkede og hæklede designs, som er fremstillet i lækre kvalitetsmaterialer.

Ofte når de hjemmelavede designs til børn kun lige op på bøjlen, inden en kunde køber produktet og går glad fra butikken med et stykke unika håndarbejde.

For at imødekomme den store efterspørgsel har vi sat gang i en aktivitet, hvor alle kan støtte ved at strikke og hækle til vores butikker.

Aktiviteten har fået navnet ”Fra Garn til Barn”, for det er lige præcis sådan, du støtter – ved at donere dit håndarbejde.

Strik julen hjem

Hobbii og Mødrehjælpen har indgået et samarbejde om et fælles mål: At hjælpe udsatte børn i Danmark til at få en dejlig jul.

Du kan bidrage ved at strikke og donere nissehuer til Mødrehjælpens butikker. Salget fra to nissehuer svarer til én julegave.

Mødrehjælpen og Hobbii har udviklet en unik nissehueopskrift, du kan strikke efter. Bestil opskriften her. Du er også velkommen til at strikke efter egen opskrift- så sæt kreativiteten løs og strik for en god sag!

Din donation får fællesskaber til at blomstre

Alt overskuddet fra salget går til at hjælpe lokale børnefamilier fx ved at samles om aktiviteter i køkkenet, i skoven eller i gymnastiksalen, hvor alle bliver en del af fællesskabet. Overskuddet går også til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning, hvor alle forældre kan få professionelle råd og støtte, når livet er svært.

Foto: Andreas Omvik
chatraadgivning-i-holdepunkt-moedrehjaelpens-raadgivning
Foto: Thomas Wass Evaldsen

Vær med til at strikke til glæde for andre

Vil du gerne hjælpe børn og deres forældre, som har det svært, så kan du her finde opskrifter og inspiration til at komme godt i gang.

Sådan gør du:

  1. Download en opskrift her, eller besøg din nærmeste Mødrehjælpsbutik og få en opskrift.
  2. Find det rette garn til opskriften.
  3. Donér dit færdige produkt i din lokale Mødrehjælpsbutik, hvor frivillige sætter varen til salg mærket med ”fra Garn til Barn”. Se alle butikkerne her.

Bliv en del af strikkefællesskabet

Fra Garn til Barn har fået en Facebookgruppe, hvor alle der er interesserede i strik og hækleri kan samles om at strikke og hækle til glæde for andre. Her kan du fx dele erfaringer, få god inspiration fra andre og dele de kreationer, du har lavet og doneret til din lokale Mødrehjælpsbutik. Del også gerne, det du har købt i Mødrehjælpen, så strikkerne kan se, hvem der har fået glæde af deres håndarbejde. Bliv medlem af gruppen og bliv en del af et fællesskab, der strikker og køber tøj til glæde for andre.

“Jeg bliver så glad, når jeg ser mit strik i vinduet og endnu mere glad, når det er væk, for så er det blevet solgt, og jeg har været med til at give en donation til Mødrehjælpen. Jeg føler, jeg gør noget. Jeg har fået nogen at strikke til, og samtidig er jeg med til at gøre en forskel for andre.”

Kvinde, der strikker til Mødrehjælpen i Vordingborg

Ofte stillede spørgsmål

  • Kan alle være med?
  • Hvordan får jeg garn til opskrifterne?
  • Er det kun Mødrehjælpens opskrifter, der er Fra Garn til Barn varer?
  • Hvorfor er Fra Garn til Barn varerne dyrere end Mødrehjælpens andre varer?
  • Hvor finder jeg opskrifterne?
  • Kan man strikke i akryl?

Flere spørgsmål?

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål her, så skriv til lfr@moedrehjaelpen.dk, og vi vil hurtigst muligt vende tilbage til dig.

Få den nyeste viden