Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Sådan kan barnet se jer begge, når I går fra hinanden

Der er mange forskellige måder at fordele tiden med barnet mellem jer, hvis I ikke bor sammen eller er ved at gå fra hinanden.

Nyt system og nye regler på vej

Den 1. april 2019 bliver der gennemført en meget stor ændring af det familieretlige system. Der kan derfor være indhold i denne artikel, som til den tid ikke længere er gældende. Læs mere om det nye system her.

Selvom I ikke skal være sammen som par, er I stadig fælles om at være forældre til jeres barn, og i langt de fleste tilfælde vil det være bedst for barnet, at det får mulighed for at have kontakt med jer begge.

Samvær med barnet

Når I har besluttet, hvem af jer der er bopælsforælder, skal I finde ud af, hvor meget samvær den anden forælder – altså samværsforælderen – skal have med barnet. Der er ingen regler for, hvordan I skal indrette jer, bortset fra at barnet som udgangspunkt skal se jer begge. Det gælder, uanset hvor barnet bor, og hvem der har forældremyndigheden.

Samværet skal have et omfang der passer lige præcist til jeres barn. At I har fælles forældremyndighed er ikke ensbetydende med, at barnet skal være lige meget hos jer begge.

At lave en samværsaftale

Mange skilsmisseforældre laver mundtlige aftaler om samværet. Andre vælger at lave en skriftlig samværsaftale, hvor der står, hvor meget barnet er hos samværsforælderen.

Er I uenige om samværet, kan Statsforvaltningen fastsætte en samværsordning.

Nedenfor kan du se nogle eksempler på, hvordan man kan indrette sig som skilsmissefamilie.

Tre forskellige samværsordninger

  • Mere tid hos den ene
  • Lige meget tid hos begge forældre
  • Forskellige samværsordninger for søskende

Ferier og højtider

Det er en god idé også at aftale, hvordan jeres barn skal se samværsforælderen i ferier og helligdage.

 

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 7. december 2018.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.