English
Væk fra siden!
Viden og råd

Rådgivning og hjælp, når I går fra hinanden

Få overblik over de mange forskellige tilbud, der findes, hvis du og barnets anden forælder søger hjælp til at komme videre efter skilsmissen.

En skilsmisse er en stor omvæltning for både forældre og børn. Hvis der samtidig opstår konflikter om jeres fælles barn, kan det være en god idé at søge hjælp til at styrke forældresamarbejdet, så de negative følger for barnet begrænses bedst muligt.

Holdepunkt – Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning til mor og far – tilbyder gratis hjælp og rådgivning til skilsmisseforældre både over chat og på telefon.

Derudover er der mulighed for at få gratis retshjælp i Mødrehjælpen.

Andre tilbud til forældrepar, der går fra hinanden

Der kan også være råd og vejledning at hente hos Familieretshuset, som tilbyder forældre konflikthåndtering og rådgivning, og hos din kommune. Læs mere om de enkelte tilbud herunder.

Rådgivning og hjælp til forældre, der går fra hinanden

  • Børnesagkyndig rådgivning
  • Konfliktmægling
  • Samarbejdskursus
  • Digitalt forløb
  • Parrådgivning/Skilsmisserådgivning
  • Familierådgivning i kommunen

Alle de nævnte tilbud har fokus på at lede jer frem til et bedre samarbejde om jeres fælles barn. Det er dog også muligt at starte en sag om enten samvær, forældremyndighed eller barnets bopæl i Familieretshuset.

I en sådan sag vil første skridt mod en aftale eller afgørelse typisk være enten et  såkaldt familiemæglingsmøde eller et udredningsmøde i Familieretshuset.

Mødrehjælpen hjalp Lotte videre efter skilsmissen

Læs Lottes historie om, hvordan hun kom videre med livet efter skilsmissen.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 28. juni 2024.

Få den nyeste viden