Nyheder

Mødrehjælpen mangler sommerhjælp til 497 børn

I alt har 1279 udsatte børnefamilier søgt om en håndsrækning fra Mødrehjælpen til at give deres børn en god sommeroplevelse. Men endnu mangler der at blive samlet en del penge ind, hvis alle godkendte familier skal kunne få hjælp.

Udgivet 14. juni 2017

I dag lukker Mødrehjælpen for ansøgninger fra udsatte familier, og indtil nu er 1199 børn godkendt til at modtage sommerhjælp. 497 af dem får dog kun hjælp, hvis der gives flere bidrag.

”Det er rigtigt ærgerligt – for vi taler her om udsatte familier, der vitterligt ikke har ressourcer og overskud til at give deres børn en tur til en forlystelsespark eller andre oplevelser, der koster penge. Og for ikke at føle sig udenfor vil børnene jo gerne have noget sjovt at fortælle, når de kommer tilbage til skolen efter ferien,” så vi håber, at flere vil give et bidrag, siger socialrådgiver i Mødrehjælpen Nanna Boysen, der dagligt er i kontakt med de trængte familier.

Første sommerindsamling nogensinde

Mødrehjælpens Sommerhjælp består af billetter til forældre og børn til en oplevelse, som for eksempel en dyre- eller forlystelsespark, som har doneret billetter. Dertil får familien til hvert barn 200 kroner til frokost og en is, samt 200 kroner per barn til transport frem og tilbage fra aktiviteten.

Det er første gang, at Mødrehjælpen har iværksat en landsdækkende sommerhjælpskampagne.

”Vi oplever, at flere og flere ringer til Mødrehjælpen og fortæller, at de ikke kan få de økonomiske ender til at hænge sammen – at de knap nok har til mad til børnene. Samtidig har vi også gennem de sidste år kunne se, at flere har søgt om julehjælp,” siger Nanna Boysen om begrundelsen til den nye kampagne.

Indsamlingen slutter den 22.juni, og indtil da kan man:

Giv et bidrag på moedrehjaelpen.dk/sommer
Sms SOMMER til 1231 – og støt med 150 kr.*
MobilePay et valgfrit beløb på 42 26 26 26
For at få lokale/regionale tal og cases kontakt pressekonsulent Mette Hilden, tlf.:22 14 58 03

Støtte til familier året rundt

Hos Mødrehjælpen hjælper vi sårbare gravide og forældre til at få et godt familieliv med deres børn. Vores mål er at støtte og styrke dem i at få et overblik over den svære situation, de står i, så de kan komme bedst muligt videre i livet og være de bedste forældre for deres børn, uanset om de har økonomiske, sociale eller arbejdsmarkedsmæssige udfordringer.

Halvdelen af beløbet fra sommerindsamlingen går derfor til professionel rådgivning hos Mødrehjælpen, eksempelvis til unge forældre og voldsudsatte. På den måde bidrager sommerhjælpen til at støtte familierne året rundt.

Få den nyeste viden