Nyheder

Børn laver kunst til Mødrehjælpen

100 børn fra Aalborg Kulturskole har lavet billeder til Mødrehjælpen, så organisationen kan få noget nærværende kunst på de tomme vægge.

Pressemeddelelse: 19.11.2014.

Mødrehjælpen, der tilbyder rådgivning til børnefamilier, har holdt til i Aalborg siden forsommeren. Der er dog stadig lidt tomt på væggene, og derfor valgte organisationen at sætte børn fra Aalborg Kulturskole på sagen.

”Vi har valgt, at det skulle være børn, der skulle lave kunst til os, da vi ønsker at vise vores brugere og samarbejdspartnere, at vores kerneydelse drejer sig om familier med børn og om at skabe en tryg og tillidsvækkende stemning i vores lokaler. Samtidig er børns billedsprog dejlig umiddelbart, og de færdige billeder indeholder mange gode motiver, som vi kan bruge i vores daglige arbejde med mødre, fædre og børn”, forklarer Ulla Krogager, rådgivningschef i Mødrehjælpen i Aalborg.

100 børn fra 2.-5. klasse har sammen med deres underviser fra Aalborg Kulturskole arbejdet ihærdigt med opgaven, hvor de skulle skabe billeder ud fra emnet familie, da familien er omdrejningspunktet i Mødrehjælpens rådgivning.

”Eleverne har været meget optagede af, at der findes mange forskellige familieformer; der er ikke to familier, der er ens. Hjerterum, kærlighed og varme går igen på mange af billederne, og for mig som underviser er det klare indikationer på, hvad der er vigtigt for børnene, for det er det, der ligger dem nært, som de vælger at illustrere. Eleverne er stolte over at kunne hjælpe Mødrehjælpen og over at blive taget alvorligt. Det er altid sjovt og motiverende både for eleverne og mig som underviser, når kunsten skal bruges til noget konkret. Det spændende ved projektet er, at så mange børn har fået stillet den samme opgave – men ikke to af værkerne er ens”, fortæller billedkunstlærer Rikke Øvad, der underviser på Aalborg Kulturskole.

Billederne bliver afsløret ved en fernisering torsdag den 20. november kl. 16-18 på Nordkraft, hvor de kan ses frem til og med søndag den 7. december. Herefter flytter billederne ind hos Mødrehjælpen i Aalborg.

Yderligere oplysninger:

Journalister er meget velkomne til ferniseringen på Nordkraft d. 20. november kl 16-18, hvor både Mødrehjælpens rådgivningschef Ulla Krogager og Rikke Øvad fra Aalborg Kulturskole gerne stiller op til interview.

Få den nyeste viden