Nyheder

Flere fædre skal vide, at de kan få rådgivning hos Mødrehjælpen

For få fædre henvender sig hos Mødrehjælpen for at få rådgivning. Det forsøger Mødrehjælpen at ændre i forbindelse med fars dag.

udsendt 5. juni 2015

Få fædre henvender sig for at få rådgivning hos Mødrehjælpen. Ofte er de usikre på, om de har ret til at få hjælp hos organisationen. Derfor benytter Mødrehjælpen fars dag til at sprede budskabet om, at Mødrehjælpen også er for far. Fædre får især rådgivning om skilsmisse og samvær med børnene.

”I Mødrehjælpen arbejder vi for at give børn en tryg opvækst ved at rådgive deres forældre – uanset og du er mor eller far. I dagens Danmark er far i lige så høj grad som mor en del af forældreskabet. Derfor er det naturligt, at Mødrehjælpen også hjælper far,” siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

I 2014 oplevede Danmark det største antal skilsmisser nogensinde. Det blev samtidig året med det største antal samværssager i Fogedretten.

”Det store antal sager, fortæller os, at der er ekstra god grund til at sprede budskabet om, at Mødrehjælpen også er for far, så forældrene kan rådgives i retning af, hvad der er bedst for deres børn,” siger Mads Roke Clausen.

Far fik hjælp i forbindelse med skilsmisse

Kim Rasch er en af de fædre, der har fået rådgivning hos Mødrehjælpen. Han fik rådgivning i forbindelse med en skilsmisse og samværsordningen om deres fælles børn.

”I en skilsmisse er det svært at være objektiv. Mødrehjælpen har været fantastiske at sparre med, fordi de ikke har følelser i klemme. De har givet mig overblik over mine rettigheder og gjort mig i stand til at navigere, så jeg har fået ro og ikke er forsvundet i mine egne følelser og afmagt. Det er alt sammen til gode for dine børn – det er det allervigtigste,” siger Kim Rasch.

”Hos Mødrehjælpen blev jeg mødt af professionelle rådgivere. Jeg vil til hver en tid bruge dem, og jeg har efterfølgende opfordret andre fædre til at kontakte dem,” siger han.

Sådan får far rådgivning hos Mødrehjælpen:

Fædre kan få rådgivning ansigt-til-ansigt i Mødrehjælpens rådgivningshuse i landets fire største byer.

Mødrehjælpen tilbyder landsdækkende telefonisk rådgivning på 70 11 12 12.

Mødrehjælpen tilbyder landsdækkende chatrådgivning på www.moedrehjaelpen.dk/chat/

Læs mere om hvordan du som far kan bruge mødrehjælpen her.

Få den nyeste viden