Nyheder

Mødrehjælpen: Fremtiden ser lysere ud for enlige forsørgere

Med kontanthjælpsreformen ser fremtiden lysere ud for enlige forsørgere og unge mødre, der fremover får særlig støtte og økonomisk hjælp til at komme i uddannelse.

Pressemeddelelse, udgivet: 19.04.13.

Det er Mødrehjælpens klare overbevisning, at vi kommer til at opleve forbedringer for store dele af vores målgruppe som følge af kontanthjælpsreformen.

– Det glæder os, at alle enlige forsørgere under uddannelse fremover vil være sikret en indkomst, der svarer til dobbelt eller forhøjet SU, for vi mener, at det kan være medvirkende til, at færre unge forsørgere fremover falder ud af uddannelses- og beskæftigelsessystemet. Og de unge vil ydermere blive fastholdt i et sammenhængende forløb med koordination, rådgivning og mentorstøtte fra graviditet, hen over barsel og ind i uddannelsesperioden, så vi undgår, at de tabes undervejs. Jeg er sikker på, at det kommer til at gøre en forskel, siger Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen.

Uddannelse og beskæftigelse er netop nøglen til forebyggelse af sociale problemer samt et længere, sundere og lykkeligere liv for både mor og barn. Det kræver en intensiv og tålmodig indsats at motivere sårbare, unge mødre til at gå i gang med – og ikke mindst til at gennemføre – en uddannelse, fordi de meget ofte kæmper med svære sociale problemer.

– Vi vil selvfølgelig holde et skrapt øje med, om intentionerne i reformen bliver opfyldt – om de unge enlige forsørgere rent faktisk kommer i uddannelse og beskæftigelse og ikke bliver fastholdt på lavere ydelser, siger Mads Roke Clausen.

Få den nyeste viden