Nyheder

Frivillige kræfter strømmer til Mødrehjælpen

Mere end 1.000 ildsjæle arbejder frivilligt i Mødrehjælpen. Det er 24 % flere end i 2012.

Pressemeddelelse udgivet 25. september 2014

Fredag står i frivillighedens tegn – det er nemlig Frivillig Fredag. Frivillig Fredag handler blandt andet om at markere og anerkende frivilligheden.

I Mødrehjælpen strømmer de frivillige til. Mødrehjælpen har over 1.000 frivillige tilknyttet, og de lagde til sammen 133.815 timers arbejde i løbet af 2013. Det svarer til hele 69,5 fuldtidsstillinger. Til sammenligning havde organisationen 807 frivillige i 2012.

”Mødrehjælpens frivillige yder en stor og afgørende indsats. De mange frivillige timer omsættes dagligt til en bred vifte af tilbud. Ligegyldigt om der er tale om salg af godt og billigt brugt børnetøj i en af Mødrehjælpens mange butikker, familieudflugter til Zoologisk Have eller hjælp til afholdelse af børnefødselsdag, står der frivillige bag opgaven, som er klar til at yde en indsats med ønsket om at gøre en forskel”, siger Maria Norup Hertz, der er frivilligchef i Mødrehjælpen.

Frivillig Fredag fejres i flere af Mødrehjælpens lokalforeninger og butikker med børnetøj. Mødrehjælpen har 19 lokalforeninger og 23 butikker med børnetøj. Marthe Lundsgaard er en af de mange engagerede frivillige:

”Jeg er medlem af bestyrelsen og ansvarlig for butikken ’Mødrehjælpen – genbrug til børn’. Jeg gør mig umage for, at alle føler sig tilpas og trives. Jeg holder af det organisatoriske, der følger med butiksdriften, og jeg synes, det er super sjovt at udstille og præsentere tøj og udstyr i butikken. Det er skønt at være en del af organisationen Mødrehjælpen. For mig personligt giver det den bedste mening at lægge energi og engagement i Mødrehjælpen”, siger Marthe Lundsgaard, der er frivillig i lokalforeningen Kerteminde, Langeskov og Munkebo.

Mødrehjælpen forventer en fortsat vækst på det frivillige område og har en ambition om på sigt at være til stede i samtlige af landets kommuner.

Få den nyeste viden