Nyheder

Gratis økonomisk rådgivning til udsatte kvinder i Odense

Fra denne uge kan kvinder nu få Råd til Livet-rådgivning hos Mødrehjælpen i Odense. Mary Fonden, Nykredit og Mødrehjælpen står bag den økonomiske rådgivning, der hidtil har været et tilbud på udvalgte krisecentre og hos Mødrehjælpen i København og Aarhus.

Pressemeddelelse, udgivet: 19.03.13.

Råd til Livet er målrettet kvinder, som har været udsat for fysisk, psykisk eller økonomisk vold, og kvinder, som på grund af andre personlige problemstillinger har mistet overblikket over økonomien. I Råd til Livet tilbydes kvinderne professionel og uafhængig økonomisk, juridisk og social rådgivning. Målet er at yde hjælp til selvhjælp og støtte kvinderne på deres vej mod et liv uden vold.

”Vi er rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde Råd til Livet i Odense, for der er et stort behov, og vi mærker, at økonomiske problemer fylder mere og mere. En stor del af de kvinder, der kommer hos os i Mødrehjælpen, har volden inde på livet og har brug for hjælp til at få overblik over deres økonomi. Nogle står i en skilsmisse og kan ikke overskue situationen, andre lider af fx angst og depression og har ikke overskud til det økonomiske. Her er det en stor støtte at møde fagfolk, der hjælper dem med at genvinde overblikket, så de får overskuddet til at tage hånd om deres egen situation,” fortæller rådgivningschef hos Mødrehjælpen i Odense, Charlotte Wæver.

Den økonomiske rådgivning i Råd til Livet varetages af frivillige økonomiske rådgivere fra Nykredit, der hjælper kvinden med fx at skabe overblik, lægge budget og lave aftaler med bank og kreditorer. Socialrådgivningen varetages af Mødrehjælpens erfarne socialrådgivere.

Fakta

Siden 2009 har over 1.400 kvinder fået økonomisk, juridisk og social rådgivning i Råd til Livet.

Råd til Livet tilbydes i Mødrehjælpens rådgivning i København, Aarhus og Odense samt på 12 kvindekrisecentre rundt om i landet.

Råd til Livet er et socialt partnerskab mellem Mary Fonden, Nykredit, Mødrehjælpen, Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK) og Østifterne.

Har du brug for Råd til Livet? Kontakt Mødrehjælpen i Odense på tlf.: 33 45 86 80.

Få den nyeste viden