Nyheder

Hanne laver patchwork til nystartede familier

Hanne Skaaning og flere end 200 andre laver patchworktæpper til Mødrehjælpens startpakker, så unge forældre får en god start på forældretilværelsen.

Den unge mor blev rørt. Egentlig var det bare et hjemmelavet patchworktæppe, som Mødrehjælpens lokalforening i Randers deler ud som gratis barselsgave til unge familier. Men det lille tæppe af små lapper i fantasifulde farver havde en større betydning for moren.

”Er der virkelig en, der har syet det her tæppe til mig uden at kende mig? Det må være kærlighed.”

Kvindens reaktion sidder stadig fast i Hanne Skaaning. Hanne har været frivillig i Mødrehjælpens lokalforening i Randers gennem 12 år. Men for godt et år siden begyndte hun det projekt, der nu optager det meste af hendes fritid: ”Patchworktæpper til Mødrehjælpen”. På Facebook har hun engageret mere end 200 frivillige, der syer patchworktæpper til Mødrehjælpens startpakker.

“Meningen er, at tæpperne skal gives som gave til unge kvinder, så de kan se, at der er nogen, som tænker på dem. Mange unge mødre står i en svær situation og har ikke noget stærkt bagland. Et tæppe er ikke en stor ting, men modtageren kan i hvert fald føle, at hun bliver set og respekteret. At der er en, som har lavet tæppet til hende. At nogen gør noget ekstra. Det, tror jeg, betyder noget,” siger hun.

Glæden ved at give

I størstedelen af Mødrehjælpens butikker kan man få eller billigt købe en babystartpakke, hvis man er gravid eller nybagt forælder. I pakkerne er der f.eks. tøj, sparkedragter, bleer, legesager og andre fornødenheder. Og startpakkerne er populære. I 2014 uddelte Mødrehjælpens butikker 869 startpakker. Det er mere end 200 flere end året før.

Det er de startpakker, Hanne Skaaning og de andre frivillige patchworkere laver tæpper til. I år har de lavet mere end 300 tæpper, som i dag skaber glæde hjemme hos nystartede børnefamilier.

”Det er en dejlig følelse at tænke på, at jeg har lavet noget, som en nyfødt baby nu leger rundt på, og som gør et andet menneske glad. Det er glæden ved at give. At hjælpe nogen, som har et behov,” siger Hanne Skaaning.

Projektet er dog stadig nyt, og Hanne Skaaning har flere planer for fremtiden. Patchworkerne leverer nemlig ikke tæpper til alle Mødrehjælpens butikker. Endnu.

”Målet er, at det skal ud i alle butikkerne og med i alle startpakkerne.”

Her donerer ”Patchworktæpper til Mødrehjælpen” tæpper til startpakkerne

Amager, Esbjerg, Frederiksberg, Hillerød, Horsens, Kalundborg, Kerteminde, Kolding, Maribo, Randers, Roskilde, Vejle, Viborg, Aalborg og Mødrehjælpens rådgivning i Odense

Få den nyeste viden