Nyheder

"Jeg vil give mine drenge gode barndomsminder"

Den 39-årige alenefar Allan Larsen fra Fyn søgte og fik julehjælp fra Mødrehjælpen i fjor. Igen i år vil han søge den økonomiske støtte for at give sine to sønner på syv og ni år en dejlig december.

Hvad fik dig til at søge Mødrehjælpens julehjælp sidste år?

Jeg sad stramt i det. Det var efterår, og julen, som jeg skulle holde sammen med mine to drenge, nærmede sig. Få måneder forinden var jeg kommet på sygedagpenge. Jeg var i en knallertulykke tilbage i 1994, da jeg var 17 år gammel, som gjorde mig lam i den venstre arm. Frem til maj i 2015 har jeg kunnet være på arbejdsmarkedet på stort set ordinære vilkår. Jeg har både været selvstændig vognmand og været mellemleder på et distributionskontor. Men nu er jeg blevet for slidt i min krop. Derfor blev jeg sygemeldt. Det ændrede min økonomi.

Hvad brugte du pengene fra julehjælpen til?

Jeg fik ret tidligt i december at vide, at min ansøgning var blevet imødekommet, og jeg fik 1.200 kroner. Julehjælpen gav mig mulighed for at forkæle mine to drenge lidt ekstra i december. De ønskede sig rigtig meget nogle populære legetøjsgeværer med skumgummikugler. Det fik
de ét af hver. De fik også adventsgaver om søndagen. Det var enten en lille hyggelig ting eller en lidt mere praktisk ting. For eksempel fik de den ene søndag et par gode handsker.

Hvilken betydning havde det for dig, at du fik den økonomiske støtte?

Det gjorde, at vi kunne gå og hygge os og lade op til den 24. december. Jeg fik luft i økonomien til at tage dem med ind til Den Fynske Landsby til et julearrangement, de havde derinde, hvor man kunne lave æbleskiver og få gløgg, og der var forskellige workshops i de forskellige landsbyhuse. Det var da en fantastisk oplevelse! Det er en af de ting, som jeg havde med mig fra min barndom – at man hygger sig, og at man tager på ture. Så at være på den udflugt, det var utroligt dejligt. Det håber jeg også vil blive gode barndomsminder om julen for mine drenge.

Søger du julehjælp hos Mødrehjælpen igen i år?

Ja, det har jeg tænkt mig. Helt ærligt, så ved jeg ikke endnu, hvad jeg vil give drengene. De er hos deres mor selve juleaften, så jeg holder jul med dem den 23. december. Men vi skal generelt hygge os i december og holde gang i de gode traditioner, vi har – for eksempel at fylde pebernødder og brunkager i en stor kop, som en hæklet nisse holder om.

Få den nyeste viden