Nyheder

Julefest med højt humør og julestjerner

I december var unge mødre og deres børn til stor julefest hos Mødrehjælpen. Der blev dekoreret julehjerter, hilst på julemanden og danset. Store og små fik alle gode juleminder med sig hjem.

Den 10. december blev der afholdt en stor julefest for sårbare mødre og deres børn i Mødrehjælpens rådgivningshus i København. Hele stueetagen blev omdannet til en julestue med kreative værksteder, hvor børnene blandt andet kunne pynte julehjerter, dekorere krus og blive malet i ansigtet som et dyr. Der var også pandekagespisning, julemanden kom på besøg, og en gruppe børn og mødre løb rundt på alle etager i bygningen og sang ’nu det jul igen – og nu det jul igen – og julen varer lige til påske’.

Det var en rørende dag fyldt med grin og glæde. Alle blev forkælet med julegodter, underholdning og nærvær. Ved festens afslutning blev store og små næsten mundlamme, da de alle fik en omhyggeligt udvalgt og smukt indpakket gave. I gaverne var der blandt andet vinterstøvler, lækkert tøj og legetøj – alt sammen donoret af virksomheder og private, der gerne vil støtte sårbare børnefamilier.

“Julefesten er en god måde at ses med mødregruppen. Men det er ikke bare julefesten – det er hele konceptet om Mødrehjælpen, som er godt. Hvis der er noget, så kan man altid ringe til Helene eller Anette fra Mødrehjælpen”, udtaler Mathilde, 22 år og enlig mor til William.

De unge kvinder fra Sydhavnen, Vesterbro og Valby har gennem Mødrehjælpen modtaget rådgivning og hjælp. De har fået et netværk i form af en mødregruppe, hvor de har mødt ligesindede, som oplever nogle af de sammen udfordringer som dem selv. Mange af mødrene har også deltaget i Mødrehjælpens kokkeskole, hvor de har lært at lave sund og nærende mad til sig selv og deres barn.

Vi siger tak til vores donorer for, at vi kunne skabe rammerne om en god og betydningsfuld oplevelse for både børnene og deres mødre.

Læs mere om projektet På Vej, som rådgiver og styrker unge forældre.

Få den nyeste viden