Vær med

Lad os tale om det svære

Det er ikke nødvendigvis supernemt at blive mor, og det ved grafisk designer Ida Holm af erfaring. Hendes drøm er, at flere tør sige det højt.
idaholm_artikel
Ida Holm modellerer ofte sine motiver op med kruseduller – enkelt og effektfuldt med plads til mange detaljer.

Ida Holm var netop blevet mor, da hun skabte kunstplakaten ´Baby Blues’ for Mødrehjælpen. Illustrationen udtrykker meget præcist hendes egne følelser de første uger efter fødslen: Der var ét stort rod i hendes hoved. Og det kom som en overraskelse, for på de sociale medier kan man jo finde mange solskinshistorier om, hvor magiske de første 14 dage med en nyfødte baby er:

“Jeg forventede, at jeg ville være lykkelig fra dag ét, og sådan var det ikke. De første par uger var jeg overvældet af bekymringer. Jeg følte, at jeg var lavet af glas og kunne gå i stykker hvert øjeblik, fordi jeg havde fået sådan et stort ansvar.”

En god proces

For Ida Holm blev arbejdet med kunstplakaten en god proces, som hjalp hende med at få følelsen af baby blues ud af kroppen. Men vi skal blive bedre til at tale om det svære, og hun går gerne forrest:

”Mødrehjælpen er til for kvinder, der står i en svær situation. Jeg vil gerne sige til andre kvinder: For mange er det en svær situation at være nybagt mor. Hvis du føler dig overvældet af det ansvar, der nu hviler på dig, så er du ikke alene.” Køb plakaten her: shop.moedrehjaelpen.dk

Du kan finde flere Ida Holm-plakater her på taisho.dk.

Kunst med et vigtigt budskab

Fra 2020-23 samarbejdede Mødrehjælpen og Irma om en række kunstplakater med temaet: ’Alle kan blive ramt af livet’. Vi ønskede at sætte fokus på, at alle mennesker kan komme ud for noget, der er så svært at håndtere, at vi får brug for hjælp.

8 kunstnere har bidraget til serien, heriblandt Ida Holm. Deres værker er trykt i et begrænset antal, og plakaterne sælges kun i Mødrehjælpens webshop.

Hjælp til mange tusind mennesker

I Mødrehjælpens rådgivning Holdepunkt hjælper vi gravide, mødre og fædre med at komme på fode igen, når de fx er blevet skilt eller ramt af alvorlig sygdom.

Salget af kunstplakaterne bidrager i høj grad til vores arbejde: Siden 2020 har vi kunnet rådgive over 25.000 mennesker.

Få den nyeste viden