Nyheder

Mødrehjælpen rådgiver forældre om skilsmisse i hele Danmark

Familielinjen er Mødrehjælpens landsdækkende telefonrådgivning for gravide og børnefamilier.

Pressemeddelelse, udgivet: 17. september 2014

Det primære henvendelsestema i Mødrehjælpens telefoniske rådgivning er spørgsmål vedrørende samvær og forældremyndighed, som udgør næsten to tredjedele af alle henvendelserne.

Hjælpen gør en forskel for de mange forældre, der henvender sig. En af de forældre, der henvendte sig til Familielinjen i sidste uge, var en mor til to små børn, der havde brug for rådgivning, idet hun og børnenes far var gået fra hinanden, men de skal stadig samarbejde for børnenes skyld. Hun sagde følgende efter rådgivningen: ”Jeg har fået vigtige informationer og ved nu, hvad der er det næste, jeg skal gøre i forhold til at få en afklaring på børnenes bopæl og samværsordningen”.

I 2. kvartal i år havde Mødrehjælpens telefonrådgivning 267 rådgivningssamtaler med brugere fra 76 ud af landets 98 kommuner. En samtale varede i gennemsnit 29 minutter.

”Livet som far, mor eller gravid kan skabe en hel masse spørgsmål og dilemmaer. I vores telefonrådgivning kan brugerne eksempelvis søge rådgivning, hvis de står overfor en skilsmisse eller samlivsophævelse. Vores rådgivere hjælper forældrene med at skabe overblik over vedkommendes situation. De kan eksempelvis rådgive om, hvordan man kan forholde sig til børnenes bopæl, samvær eller hvilke myndigheder, den enkelte skal henvende sig til afhængigt af, hvilken udfordring vedkommende står overfor”, forklarer Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen og fortsætter:

”Vi når rigtig bredt ud i landet med vores telefonrådgivning, hvor forældrene kan henvende sig anonymt og få rådgivning inden for familielivets områder. En af fordelene ved Mødrehjælpens telefonrådgivning er, at brugeren ikke først skal aftale et møde og derefter bruge tid og penge på transport. Dermed når vi også ud til de forældre, der har langt til nærmeste rådgivningshus”.

Familielinjen – 70 11 12 12

Mandag og onsdag: 9.30-11.30 og 13.00-15.00
Torsdag: 13.00-15.00 Fredag: 9.30-11.30

Få den nyeste viden