Nyheder

Mødrehjælpen samler ind, så udsatte børnefamilier i Danmark kan fejre jul

For mange udsatte børnefamilier i Danmark er julen forbundet med bekymringer, afsavn og følelsen af at stå udenfor. Der er ikke råd til juletræ, gaver eller julemad. Hjælp Mødrehjælpen med at hjælpe udsatte børnefamilier med at få en god jul.

Pressemeddelelse den 26. november 2021

Torsdag den 11. november startede Mødrehjælpen sin julehjælpsindsamling til fordel for sårbare børnefamilier.

Der er 60.000 børn, der lever i fattigdom i Danmark. Sidste år fik i alt 9.458 børn i 4.914 børnefamilier julehjælp fra Mødrehjælpen.

Stigende priser presser udsatte familier yderligere

Allerede nu har Mødrehjælpen modtaget rekordmange ansøgere. 10.943 børnefamilier har indtil videre søgt om julehjælp fra Mødrehjælpen.

Fælles for de forældre, der ansøger om Mødrehjælpens julehjælp, er, at de kæmper med dårlig økonomi og sociale og sundhedsmæssige udfordringer.

Samtidig er stigende priser på blandt andet el og gas i år med til at udfordre økonomien endnu mere for landets fattigste familier. Og det kan ende med at få alvorlige konsekvenser for julen og familiernes hverdag i det hele taget, hvis en ekstraregning rammer et i forvejen kuldsejlet budget.

Julehjælp gav Jane mulighed for at give sine børn en jul, der minder om kammeraternes

Selvom pengene er små, og udfordringerne er store, drømmer forældrene ligesom alle andre om at give deres børn en mindeværdig jul.

”Jeg fik julehjælp fra Mødrehjælpen sidste år, og det gjorde en stor forskel for vores juleaften som familie. For med julehjælpen i hånden vidste jeg, at jeg kunne give mine to børn en julegave, uanset hvad der ellers sker. Jeg er på kontanthjælp på grund af en diskusprolaps og hårdt ramt af kontanthjælpsloftet. Det gør økonomien presset, og jeg har f.eks. haft tandpine i et år, men jeg har ikke råd til at gå til tandlægen,” siger Jane, som er mor til to børn på 12 og 14 år. Hun fortsætter:

”Sidste år gik pengene til en julegave til hver til mine to børn. Det var brugte gaver, men det var det helt rigtige ifølge pigerne. Når man har to piger på 12 og 14 år, så er deres jævnaldrende enormt bevidste om, hvad hinanden får til jul, og om det er de rigtige ting. Samtidig er mine børn opmærksomme på min økonomiske situation og kan fx finde på at pege på basale dagligvarer og sige ’nej, det der er for dyrt, mor’, når vi køber ind. For de ved, hvor stram økonomien er. Julehjælpen gjorde, at vi kunne glemme bekymringer om økonomi for en stund og holde en jul for børnene, der minder om klassekammeraternes”.

Kræver stor opbakning fra danskerne

Børnefamiliernes juleaften afhænger af danskernes støtte og opbakning til Mødrehjælpens julehjælp.

Når danskerne støtter Mødrehjælpens julehjælp, går pengene til, at udsatte familier kan få en økonomisk hjælp. Samtidig tilbyder Mødrehjælpen alle ansøgere gratis rådgivning om sociale, økonomiske og familiemæssige forhold for på længere sigt at give en mor eller en far troen tilbage på en lysere fremtid. Derudover kan familierne deltage i aktiviteter og fællesskaber i Mødrehjælpens lokalforeninger landet over.

”Hvis vi skal nå i mål med at hjælpe de mange familier, som har brug for julehjælp, så kræver det stor opbakning fra danskerne. Hver eneste krone, vi indsamler, gør en forskel for familierne. Sidste år modtog vi bidrag fra tusindvis af danskere og danske virksomheder. Og det er vi virkelig taknemmelige for. Jeg håber inderligt, at det også lykkes i år,” siger Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen.

FAKTA

Det får familierne i julehjælp hos Mødrehjælpen

Julehjælpen består af et legat på 500 kr. pr. barn, og der kan søges om julehjælp til højest tre børn pr. familie. For at komme i betragtning til julehjælpen skal man:

  • Have hjemmeboende børn under 18 år eller en fast samværsaftale
  • Have været ude for en hændelse, der gør hverdagen og økonomien svær at overskue

Sådan støtter du Mødrehjælpens juleindsamling

  • Støt med et valgfrit beløb på www.mødrehjælpen.dk/jul
  • Støt med et valgfrit beløb på MobilePay 30402
  • Køb et gavebevis i vores webshop

Kontakt, cases og information

Mødrehjælpen kan hjælpe med at skabe kontakt til tidligere julehjælpsmodtagere, nuværende ansøgere og interviews med Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen. Og jeg kan oplyse om regionale og kommunale tal for julehjælpen.

Få den nyeste viden