Nyheder

Mødrehjælpen udvider med nyt og stort rådgivningshus i København

Med det nye rådgivningshus kan Mødrehjælpen rådgive flere sårbare børnefamilier og gravide i hovedstadsområdet. Huset skal samtidigt understøtte Mødrehjælpens landsdækkende aktiviteter.

Pressemeddelelse, udgivet: 18. juni 2015

Mødrehjælpen har de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på rådgivning og støtte blandt gravide og forældre i sårbare situationer. I 2014 havde Mødrehjælpen 12.960 henvendelser, og alene i København modtog 4.092 børnefamilier og gravide personlig rådgivning. Denne tendens ser ud til at fortsætte.

Derfor får organisationen et nyt Mødrehjælpshus på Abel Cathrines Gade 13 på Vesterbro i København.

”Det nye rådgivningshus giver os mulighed for at hjælpe endnu flere familier med at komme videre i livet og skabe trygge rammer for deres børn. Det er der brug for. Jeg er stolt af, at Mødrehjælpen som landets førende rådgiver af sårbare børnefamilier nu tager endnu mere ansvar i hovedstadsområdet,” siger Elin Schmidt, formand for Mødrehjælpens hovedbestyrelse.

Det nye Mødrehjælpshus vil, ud over at hjælpe flere københavnske børnefamilier, også hjælpe familier i hele landet gennem landsdækkende chat- og telefonrådgivning. Huset vil samtidig understøtte det stigende frivillige engagement i Mødrehjælpen.

Ikke muligt uden Liljeborg-koncernen og Oak Foundation

Det nye Mødrehjælpshus er blevet muliggjort gennem donationer fra Oak Foundation på 10 mio. kr. og Liljeborg-koncernen på op til 40 mio. kr.

”Vi er dybt taknemmelige og ydmyge for de generøse donationer fra Liljeborg og Oak. De viser tillid til Mødrehjælpens arbejde for gravide og børnefamilie i sårbare situationer,” siger Elin Schmidt.

En bygning i Mødrehjælpens ånd

Ejendommens historie går godt i spænd med Mødrehjælpens identitet. Bygningen har bl.a. været anvendt til at huse fattige kvinder fra Københavnsområdet. Den centrale beliggenhed få hundrede meter fra Københavns Hovedbanegård gør den samtidig let tilgængelig for Mødrehjælpens brugere.

”Det nye hus skal være et trygt og rart sted, hvor vores brugere finder ro og styrke til at komme videre. Vi har fået en bygning, der giver de optimale betingelser for vores brugere, bl.a. med en aflukket gårdhave i midten, der er med til at skabe et roligt miljø,” siger formanden.

Ejendommen skal først renoveres, inden den tages i brug. Af praktiske årsager erhverver Liljeborg-koncernen ejendommen med henblik på at overdrage den til Mødrehjælpen efter renoveringen.

Det nye Mødrehjælpshus forventes at være klar til indflytning i starten af oktober 2016. Indtil da vil Mødrehjælpens rådgivning i København stadig have adresse på Nørre Voldgade 80 ved Nørreport.

Fakta om Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en privat humanitær organisation, som har til formål at hjælpe gravide og forældre i sårbare situationer samt at bidrage til at udvikle dansk socialpolitik. Vi er en organisation i vækst, der gennem en lang årrække har været i stand til at hjælpe og rådgive stadig flere børnefamilier. Vi arbejder professionelt og vedvarende med at udvikle og forbedre vores rådgivningstilbud blandt andet gennem effektmålinger. Vi er 150 lønnede medarbejdere og 1.200 frivillige ildsjæle landet over. Mødrehjælpen København har haft til huse på Nørre Voldgade 80 siden 2007.

Mødrehjælpen har rådgivningshuse i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Hertil kommer Mødrehjælpens lokalforeninger i 18 af landets kommuner.

Fakta om Liljeborg-koncernen og Oak Foundation

Liljeborg-koncernen er ejet af Pandora-stifter Winnie Liljeborg (tidligere Dahl) og har siden 2006 varetaget investeringer af både kommerciel og filantropisk karakter. Indenfor det filantropiske arbejde i Danmark har Liljeborg især fokus på at bidrage til, at udsatte børn får trygge og gode rammer for deres barndom. Liljeborg har tidligere støttet børn i sårbare familier gennem Mødrehjælpens juleindsamlinger og gennem støtte til etablering af et frivilligt baseret aktivitetshus og genbrugsbutik i Roskilde. Liljeborg-koncernen har bevilget op til 40 mio. kr. til projektet afhængigt af de endelige omkostninger til istandsættelsen.

Oak Foundation er en gruppe af filantropiske fonde, som siden etableringen i 1983 har givet over 3.000 donationer til non-profit organisationer i hele verden. I Danmark har fondens aktiviteter fokus på sociale aktiviteter, herunder at hjælpe udsatte børn og unge samt familier, der har været udsat for vold. Oak Foundation er stiftet af Alan og Jette Parker og har siden Mødrehjælpens genåbning i 1983 støttet Mødrehjælpens arbejde med at hjælpe sårbare familier i Danmark. Oak Foundation har bevilget 10 mio. kr. til projektet.

Fakta om Abel Cathrines Gade 13

Ejendommen består af samlet set 1.840 m2 og udgør sin egen karré i Abel Cathrines Gade på 4 etager og en delvist udgravet kælder. Den er opført i 1885 til Abel Cathrines Stiftelse. Bygningen er indrettet som et kloster med en aflukket rolig gårdhave i midten og en indre gang, der kæder bygningen sammen og skaber overblik og lys på etagerne.

Få den nyeste viden