Nyheder

Mødrehjælpens chatrådgivning udvides - en succes fra første dag!

Mødrehjælpens chatrådgivning er kommet forrygende fra start. Der har været flere chatrådgivninger hver eneste gang Familiechatten har haft åben i det seneste halve år, og derfor udvides åbningstiden nu, så det bliver muligt at chatte med Mødrehjælpens professionelle rådgivere tre dage om ugen.

Pressemeddelelse, udgivet: 18.03.13.

– Brugerne har taget virkelig godt imod Familiechatten, så det er glædeligt, at vi nu kan imødekomme endnu flere henvendelser i vores chatrådgivning ved at udvide åbningstiden. Vi ved også, at mange hidtil har stået i kø, fordi rådgiverne på Familiechatten var optagede, og derfor tilføjer vi samtidig ekstra personaleressourcer, siger Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen.

Indtil videre har over 100 personer fået chatrådgivning i Mødrehjælpen, og muligheden for at få chatrådgivning tiltrækker ung som gammel.

– Da Familiechatten blev oprettet, sigtede vi primært mod at ramme de unge i alderen 15-25 år, og en tredjedel af vores brugere befinder sig da også i denne aldersgruppe. Men vi er faktisk nået bredere ud, for vi har chattet med både 17-årige gravide piger og kvinder op i 50’erne, der har brug for rådgivning om samværs- og skilsmisse-problematikker, forklarer Anita Plesner Björk, der er rådgiver på Familiechatten.

Fælles for brugerne på Familiechatten er, at de ønsker råd og vejledning, og henvendelserne drejer sig om alt fra samværsordninger og økonomiske forhold til spørgsmål om sagsbehandlingen i Statsforvaltningen, og denne type rådgivning er efterspurgt – uanset om man bor i Varde eller Vordingborg.

– Da vi åbnede chatrådgivningen ønskede vi at tilbyde rådgivning til de brugere, der ikke nødvendigvis bor i nærheden af vores rådgivningscentre i Aarhus, Odense og København. I det halve år Familiechatten har eksisteret, har vi ydet rådgivning til brugere fra hele 65 af landets 98 kommuner, så man må sige, at vi er nået bredt ud, slutter Mads Roke Clausen.

Familiechatten er økonomisk støttet af Det Obelske Familiefond.

Fra den 18. marts vil Familiechatten være åben i følgende tidsrum:

  • Mandag kl. 9-15
  • Onsdag kl. 13-15
  • Torsdag kl. 11-15

Få den nyeste viden