Kunst og samarbejder i webshoppen

Kærlighed, tryghed og omsorg

Martin Jørgensens kunstplakat er en kærlighedshistorie om, at mødre altid vil være der for deres børn. Og at Mødrehjælpen træder til, når der er brug for hjælp.
Martin Jørgensen kunstplakat for Mødrehjælpen og Irma
”Jeg kan godt lide idéen om, at der er et hjerte bag illustrationen, der banker på den rigtige måde,” siger Martin Jørgensen om samarbejdet med Mødrehjælpen. Foto: Copenhagen Poster/Michael Jacobsen.

 

‘I am all around you’ er titlen på plakaten, hvis univers på én gang er rart og lidt abstrakt. Anatomien er helt gak, som kunstner og illustrator Martin Jørgensen selv formulerer det. Men det jo en stor livsændring, når man bliver mor, og barnet bliver omdrejningspunktet. Og når kunstneren udsætter virkeligheden for fri fortolkning, sætter det fantasien i sving og kalder på følelser.

En lille del af kunstneren

Det lidt skæve motiv skaber kontrast til det rosenrøde billede af moderskabet, og Martin Jørgensen fandt blandt andet inspiration i Mødrehjælpens værdier: Alle er velkomne hos os, og vi tror på, at alle kan komme videre og klare sig selv, hvis de får den rette rådgivning og hjælp.

Martin Jørgensen er en kunstner med noget på hjerte, og han investerer meget af sig selv i sine værker. Faktisk føler han, at folk køber en lille del af ham, når de køber en af hans illustrationer. Derfor kan han også rigtig godt lide ideen om at tegne til et godt formål:

”Når jeg tegner en kunstplakat til Mødrehjælpen, er det en meget personlig ting. Det føles ekstra godt at skabe noget, man selv kan li’, når det samtidig kan bidrage til, at andre får det bedre.”

Kærlighed i en kold tid

Mange familier har ikke råd til at købe varmt vintertøj til de mindste, så Mødrehjælpen har de seneste år samlet ind til lune flyverdragter. I 2022 bidrog Martin Jørgensen med plakaten ‘Kærlighed i en kold tid’ – den kostede 128 kr., hvilket svarede til en halv flyverdragt. Og Martin gav sin plakat følgende ord med på vejen:

”Hvis du gør noget godt for andre mennesker, får du det før eller siden igen. Har du nogen kær, så husk at give dem kærlighed. Har du kærlighed til overs, så drys den ud med rund hånd.”

Du kan dykke ned i Martins univers på martin-j.dk og her på Instagram.

martin_Jørgensen kunst
Martin Jørgensen: ``Har du kærlighed til overs, så drys den ud med rund hånd.``

Kunst med et vigtigt budskab

Fra 2020-23 samarbejdede Mødrehjælpen og Irma om en række kunstplakater med temaet: ’Alle kan blive ramt af livet’. Vi ønskede at sætte fokus på, at alle mennesker kan komme ud for noget, der er så svært at håndtere, at vi får brug for hjælp.

8 kunstnere har bidraget til serien, heriblandt Martin Jørgensen. Deres værker er trykt i et begrænset antal, og plakaterne sælges kun i Mødrehjælpens webshop.

Hjælp til mange tusind mennesker

I Mødrehjælpens rådgivning Holdepunkt hjælper vi gravide, mødre og fædre med at komme på fode igen, når de fx er blevet skilt eller ramt af alvorlig sygdom.

Salget af kunstplakaterne bidrager i høj grad til vores arbejde: Siden 2020 har vi kunnet rådgive over 25.000 mennesker.

Få den nyeste viden