Nyheder

Overskuddet fra Irmas kunstdåse går igen til Mødrehjælpens arbejde

Den nye kunstdåse er designet af kunstneren HuskMitNavn og kan købes i Irmas butikker fra tirsdag 23. august.

Pressemeddelelse, udgivet: 23 august 2016

I dag er det 130 år siden, at den første Irma butik åbnede.

I den anledning introducerer kæden HuskMitNavn som huskunstner. Han har skabt Irmas kunstdåse nr. 38, et indkøbsnet og en kunstpose, der frigives til salg i dag, 23. august.

HuskMitNavn er pseudonym for en dansk kunstner med rødder i miljøet for graffiti og streetart. Han har valgt at bevare anonymiteten, selvom han i dag beskæftiger sig med ”legal” kunst, og er anerkendt både i den danske og den internationale kunstverden.

Han har også skabt forsiden på det nye nummer af det gratis magasin, Irma Krydderiet. Heri fortæller han bl.a. om sit forhold til Irma:

”Der lå tre Irma-butikker i Taastrup, hvor jeg er vokset op. Og Irmas kunstdåse var sådan et hverdagsprodukt, der bragte kunsten ud til folk. 1980’erne var jo også en tid, hvor man ikke var omgivet af billeder på samme måde som i dag. Så jeg har et meget klart billede af de der dåser, der stod hjemme i køkkenet med ris og kaffe i. Det var Heerup, Richard Mortensen eller Leif Sylvesters kunstdåser. Og som billedkunstner ser man altid på, hvilken sammenhæng man skriver sig ind i.”

”Vi er stolte af at præsentere HuskMitNavn som Irmas nye huskunstner. Han repræsenterer nytænkning og høj kvalitet, og hans kunst appellerer til mange moderne forbrugere,” siger marketingchef Kathrine Vang, Irma.

Irmas kunstdåse koster 79 kr., kunstposen 15 kr. og indkøbsnettet i bomuld 39 kr. Overskuddet fra salget går ubeskåret til Mødrehjælpen.

Få den nyeste viden