Nyheder

Giv udsatte børn glade sommerminder

Mødrehjælpen åbner i dag for sin nye indsamling til støtte for børn fra udsatte familier, så også de kan få en god oplevelse med deres familie at glæde sig over i sommerferien.

Pressemeddelelse udgivet 31. maj 2017

I skolerne summer forventningen blandt eleverne i disse uger. Høje temperaturer og solskin varsler, at sommerferien venter lige om hjørnet. Men for nogle børn er ferieperioden faktisk en svær tid at komme igennem. Det er børn af familier, som står i særligt vanskelige situationer, og som ingen særlige planer har for ferien – enten fordi forældrene ikke har råd, eller ikke har overskud.

Men alle børn fortjener at få et godt sommerminde. En god oplevelse med forældre og måske søskende, som de kan se frem til i tiden op til, og som de kan glæde sig over bagefter – uanset deres forældres situation. Derfor har Mødrehjælpen for første gang iværksat en landsdækkende sommerhjælpskampagne, hvor familier kan søge hjælp til at tage børnene med ud på en god oplevelse i sommerlandet. Indsamlingen til Mødrehjælpens Sommerhjælp begynder i dag.

”Lige som alle andre forældre, ønsker dem, der søger vores sommerhjælp, at se deres børn være glade. Men de har i forvejen svært ved at få økonomien til at hænge sammen i hverdagen, så de har ingen penge at lægge til side til rejser, udflugter eller for den sags skyld til en tur til bedsteforældrene på den anden side af Storebælt,” siger socialrådgiver i Mødrehjælpen Nanna Boysen, der dagligt er i kontakt med de trængte familier.

Mødrehjælpens Sommerhjælp består af billetter til forældre og børn til en oplevelse, som for eksempel en dyre- eller forlystelsespark, som har doneret billetter. Dertil får familien til hvert barn 200 kroner til frokost og en is, samt 200 kroner per barn til transport frem og tilbage fra aktiviteten.

”For mange er det aktiviteter, som er helt almindelige at lave med sin familie i weekenden. Men sådan er det ikke for alle. Ud over, at børnene fortjener at få en særligt dejlig dag med familien og en oplevelse, der skiller sig ud fra hverdagen, er det vigtigt, at de også synes, at de har noget at fortælle til kammeraterne, når de kommer tilbage til skolen og børnehaven efter sommerferien,” siger Nanna Boysen.

Det er kun muligt for Mødrehjælpen at uddele sommerhjælp til de familier, der overholder organisationens generelle kriterier for sommerhjælp, og som det lykkes organisationen at samle ind til.

Støtte til familier året rundt

Hos Mødrehjælpen hjælper vi sårbare gravide og forældre til at få et godt familieliv med deres børn. Vores mål er at støtte og styrke dem i at få et overblik over den svære situation, de står i, så de kan komme bedst muligt videre i livet og være de bedste forældre for deres børn, uanset om de har økonomiske, sociale eller arbejdsmarkedsmæssige udfordringer. Halvdelen af beløbet fra sommerindsamlingen går derfor til professionel rådgivning hos Mødrehjælpen, eksempelvis til unge forældre og voldsudsatte. På den måde bidrager sommerhjælpen til at støtte familierne året rundt.

STØT NU

Du kan være med til at give udsatte børn et velfortjent pusterum med deres familie.

Giv et bidrag på moedrehjaelpen.dk/sommer
Sms SOMMER til 1231 – og støt med 150 kr.*
MobilePay et valgfrit beløb på 42 26 26 26
*Udbydes af Mødrehjælpen, Abel Cathrines Gade 13, 1654 København V

Indsamlingen slutter den 22. juni.

Fakta om Mødrehjælpens Sommerhjælp

Ansøgninger om sommerhjælp kan indsendes på siden Søg sommerhjælp frem til den 14. juni kl. 10.

For at få sommerhjælp skal du:

være forælder med hjemmeboende børn under 18 år eller have fast samværsaftale.
have et lavt rådighedsbeløb.
svare på hvorfor, der søges sommerhjælp.
svare på, hvordan du har haft det de seneste to uger.
Pressekontakt: tlf. 22 56 52 91

Få den nyeste viden