Kunst og samarbejder i webshoppen

Ramt af livet – og af lyset

Livet som forælder byder ind imellem på tvivl, sorg og usikkerhed. Illustrator Mads Berg vil gerne bringe håb og minde os om at se fremad i de mørke stunder.
madsberg_virksomhedsside
'Hvis jeg kan lykkes med at skabe noget, som kan være en trøst i en svær tid, så er det fedt,' siger Mads Berg om sin kunstplakat.

Vi lancerede i efteråret 2022 plakaten ‘Pige i vindue’ af Mads Berg.

Scenen er ikke umiddelbart til at afkode. Er alt godt hos kvinden, der kigger ud ad vinduet? Den skæve taburet – er den ikke lige ved at vælte?

Med kunstplakaten ‘Pige i vindue’ har illustrator Mads Berg skabt et motiv, man ikke sådan lige bliver færdig med. Den indgår i serien med det overordnede tema ‘Alle kan blive ramt af livet’, og det kan jo både være positivt og det modsatte, mener Mads Berg. Så måske er der faktisk noget galt, men kvinden formår at kigge ud i lyset, at se fremad. Køb plakaten på shop.moedrehjaelpen.dk

Mads Berg foretrækker at skildre hverdagssituationer, vi kan spejle os i – ikke mindst, når formålet er at støtte en god sag som Mødrehjælpen. Han er selv far til tre, og selv om han ikke har været hverken alenefar eller i egentlig krise, kan han sagtens relatere sig til udfordringerne i en lille, ny familie.

“Jeg har skabt et tidløst motiv, som jeg håber, at folk får noget ud af at se på. Forhåbentlig kan det minde om livets mange facetter, også når man ikke selv er ramt af sorg.”

madsberg.dk kan du se mange flere værker af den anerkendte illustrator.

madsberg 2022

Kunst med et vigtigt budskab

Fra 2020-23 samarbejdede Mødrehjælpen og Irma om en række kunstplakater med temaet: ’Alle kan blive ramt af livet’. Vi ønskede at sætte fokus på, at alle mennesker kan komme ud for noget, der er så svært at håndtere, at vi får brug for hjælp.

8 kunstnere har bidraget til serien, heriblandt Mads Berg. Deres værker er trykt i et begrænset antal, og plakaterne sælges kun i Mødrehjælpens webshop.

Hjælp til mange tusind mennesker

I Mødrehjælpens rådgivning Holdepunkt hjælper vi gravide, mødre og fædre med at komme på fode igen, når de fx er blevet skilt eller ramt af alvorlig sygdom.

Salget af kunstplakaterne bidrager i høj grad til vores arbejde: Siden 2020 har vi kunnet rådgive over 25.000 mennesker.

Få den nyeste viden