Nyheder

Rekordmange børnefamilier søger julehjælp hos Mødrehjælpen

Antallet af ansøgninger om julehjælp fra Mødrehjælpen er allerede 20 procent højere end sidste år. ”Vi har brug for økonomisk opbakning, så vi kan hjælpe flere,” siger direktør.

”Jeg er været i en svær situation i et stykke tid. Min søn er autist, og han kræver rigtig meget, og jeg er på kontanthjælp.” Sådan siger Nathalie Vural, der er en af de flere end 7.000 forældre, som i år har søgt julehjælp hos Mødrehjælpen.

Allerede i dag – to dage før ansøgningsfristen udløber torsdag den 14. december – har Mødrehjælpen fået flere ansøgninger end nogensinde før. Foreløbig er tallet oppe på 7.799 ansøgninger mod 6.921 i alt for et år siden.

Udsatte familier ramt af livet

31-årige Nathalie Vural slider for at give sin søn på 10 år en god hverdag, og juletiden kræver endnu mere af hende. Den situation deler hun med årets mange andre ansøgere.

”Alle disse forældre har hver deres hjerteskærende fortælling. Deres højeste ønske er skabe en jul, som giver børnene glæde og gode minder, og som ligner andre børns. Men de er utrolig pressede. Derfor er netop julen en særlig svær tid for udsatte børnefamilier,” siger Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen.

Ansøgerne skal leve op til særlige kriterier for at blive godkendt til at få julehjælp fra Mødrehjælpen. Ud over dårlig økonomi skal de for nyligt have været igennem en særligt belastende social begivenhed. Mange har mistet deres job, andre er blevet syge fysisk eller med stress og depression, og i en del familier er børnene syge.

Et par hundrede kroner til mad

”Det er trist, at så mange må søge hjælp – og endnu mere netop nu, hvor mange andre danskere får det bedre økonomisk. Jeg læser ansøgninger, hvor mødre og fædre skriver, at de må klare madindkøb for ganske få hundrede kroner om ugen. Det er familier, der får rigtig svært ved at komme gennem julen,” siger Mads Roke Clausen.

Mødrehjælpen er nu i gang med at samle ind, så de familier, som opfylder kriterierne, kan få økonomisk hjælp til julen.

”Vi har tidligere kunnet hjælpe alle de værst stillede familier takket være bidrag fra tusindvis af danskere, som også synes, at alle børn fortjener en god jul. Forhåbentlig lykkes det også i år,” siger direktør Mads Roke Clausen

Alle ansøgere bliver tilbudt rådgivning i det nye år, så de på længere sigt kan forandre deres grundlæggende situation til det bedre.

FAKTA
Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

  • 400 kroner til gave pr. barn
  • 300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien
  • 100 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien

Find kriterierne for at få julehjælp fra Mødrehjælpen.

KONTAKT
For interview og flere oplysninger:

Mødrehjælpens pressekonsulent Mai Rasmussen: 2349 3768.