Nyheder

Frivillig mentor: "Jeg vil bidrage positivt til et andet menneskes liv"

Alexandra Caroline Larsson Højstrup er frivillig mentor for en ung mor i Mødrehjælpens projekt Hold Fast, der støtter unge forældre i at færdiggøre uddannelse.

Hvad består dit arbejde i som frivillig mentor?

Alexandra Caroline Larsson Højstrup fra bladet aug15 – frivillig mentor i Hold FastJeg mødes med min mentee to-tre gange om måneden hjemme hos hende, hvor jeg hjælper hende med lektielæsning i skriftlig og mundtlig engelsk. Hun går på VUC, hvor hun er i gang med at opkvalificere nogle fag. Den ene del har været at kigge på, hvilke opgaver hun har løst, og hvordan hun har løst dem. Den anden del har været processen med at forberede sig til eksamen. Vigtigheden af at være godt forberedt, hvis man vil have en god karakter. Jeg hjælper hende med at sætte rammer op. Og det har givet pote, for hun har fået gode karakter – og bedre end hun havde forventet, så det er dejligt.

Hvorfor har du valgt at være frivillig mentor for en ung mor?

Det ligger mig ret meget på sinde, at børn har en god og tryg hverdag. Ved at støtte, hjælpe og vejlede en ung mor, kan jeg være med til at bidrage til, at barnet har det godt. Hvis moren har et godt og tilfredsstillende liv, smitter det også af på barnets liv og hverdag. For mig giver det rigtig god menig at have en personlig relation til den person, jeg hjælper, og det har jeg større mulighed for som mentor end, hvis jeg stod i en cafe eller i butik. Det handler om, at jeg gerne vil bidrage positivt til et andet menneskes liv.

Hvilket forhold har du og din mentee bygget op til hinanden?

Vi har et sundt mentor/mentee-forhold. Det, hun fortæller mig, bliver mellem os. Det kan hun stole på. Jeg kaster mig ikke ud i en masse spørgsmål, hun synes, kunne være for personlige. Jeg lader hende bestemme, hvad vi skal snakke om. Hvis hun har lyst til at snakke om personlige ting, er det fint med mig, og det kommer man også helt automatisk til, når man lærer hinanden bedre at kende, men jeg er bevidst om min rolle. Fokus er hendes liv og det, jeg skal støtte hende i. Men det ville ikke fungere, hvis hun slet ikke vidste noget om mig. Derfor spørger hun mig om de ting, hun gerne vil høre. Det, tror jeg, er nødvendigt for at få et gensidigt forhold.

Hvad er det bedste ved arbejdet som frivillig mentor?

Det nemme svar ville være, at hun har bestået sin eksamen, og at det er gået bedre, end hun havde forventet. Men det er ikke det. Jeg kan mærke på hende, at hun værdsætter vores relation. Når jeg er der, og når jeg går derfra, kan jeg mærke – uden at hun har sagt det specifikt – at hun har fået noget ud af det. Det er rigtig rart at se, at hun har gavn og glæde af at bruge tid sammen med mig. Det er det bedste og egentlig også det, der er meningen.

Få den nyeste viden