Mødrehjælpen og DILLING samarbejder om genbrug

Børn når ofte at vokse ud af DILLINGs økologiske uldtøj, inden det er slidt op. Nu får deres forældre 20 % rabat på det næste køb af børnetøj hos DILLING, når de afleverer tøjet til genbrug i den nærmeste Mødrehjælpen-butik.

Slut med at smide tøj ud

DILLING fremstiller økologisk kvalitetstøj og -undertøj til hele familien, og der er skarpt fokus på bæredygtighed i hele produktionsprocessen. Derfor arbejder Morten Dilling, der er 4. generation i familievirksomheden, på at finde intelligente måder at forlænge tøjets liv på. “Vi skal jo væk fra ‘brug og smid væk’-kulturen,” som han formulerer det. Og Mødrehjælpen er en oplagt samarbejdspartner.

Mødrehjælpen og Dilling indgår samarbejde om genbrug

Genbrug i lokalområdet

Hos DILLING er merinoulden og den håndplukkede bomuld økologisk, og langt de fleste produkter er svanemærkede. Det bløde undertøj er populært blandt børnefamilier, og fordi kvaliteten er høj, er tøjet ofte i rigtig god stand, når børnene er vokset ud af det. Og hvad er så bedst for klimaet, hvis man ikke har mindre børn at give det videre til?

“Tekstilbranchen er begyndt at finde på løsninger, hvor tøj bliver sendt retur og genanvendt, men det kan forringe kvaliteten, og transport belaster jo også klimaet,” siger Morten Dilling. “Det er meget bedre for miljøet, hvis vi kan holde tøjet i lokalområdet. Og Mødrehjælpen har jo lokalforeninger i hele landet. Derfor opfordrer vi nu alle vores kunder til at gå ned i den nærmeste Mødrehjælpen-butik og aflevere deres brugte børnetøj fra DILLING, så tøjet kan få et længere liv. Som tak får de 20 % rabat på deres næste køb af baby- og børnetøj i DILLINGS webshop.”

Et budskab, der når ud til mange

DILLINGS opfordring til bæredygtigt genbrug, der gavner både miljø og mennesker, når bredt ud: De har knap 63.000 abonnenter på deres nyhedsbrev, og der er 17.000, der følger tøjproducenten på Facebook.

“Det føles rigtig godt at kunne støtte arbejdet for børnefamilierne,” lyder det fra Morten Dilling. “Vi har også webshops i andre lande, og vi prøver at finde en pendant til Mødrehjælpen dér. Foreløbig er det lykkedes i England og Finland.”

Mødrehjælpen og Dilling indgår samarbejde om genbrug
'Vi fokuserer på høj kvalitet og ærlig økologi,' skriver DILLING på sin Facebook-side, og det valg sætter mange småbørnsforældre pris på.