Cases fra Mødrehjælpens rådgivning

Kan man blive skilt på en god måde?

Hun vil skilles, han vil skilles, og det skal ikke gå ud over børnene. Men hvad med det praktiske – og kan man undgå at få følelserne i klemme?
Holdepunkt case
Foto: Pexels

Anna og Jakob skal skilles. Det er de enige om. De har forsøgt sig med parterapi, men der er ikke mere at bygge på. De er også enige om, at tvillingerne på fire så vidt muligt skal skånes, så de booker en tid i Holdepunkt for at få rådgivning om det praktiske. De har fx en idé om, at børnene ikke behøver at høre om bruddet: Forældrene skal bo i det fælles hus på skift, så måske kan de bare sige, at de nu bor to forskellige steder?

Børn skal have klar besked

Den idé er måske ikke så god, fortæller Mødrehjælpens socialrådgiver på mødet. Vi anbefaler altid, at man taler om skilsmissen, selv om det er svært. Ellers går børnene bare selv og finder på historier. Derfor taler hun med Anna og Jakob om, hvordan man kan fortælle om skilsmissen i børnehøjde. Hun taler også med parret om sorg, om kriser og de problemer, de kan få i fremtiden. Og så bliver der aftalt et nyt møde.

Samvær og reaktioner

Måske var Anna og Jakob alligevel ikke helt enige. I hvert fald har tingene ændret sig, da de vender tilbage. De har besluttet at flytte helt fra hinanden, for Anna har mødt en anden, og det har Jakob haft svært ved at håndtere. Men den gode vilje og tone er intakt, så de taler videre med socialrådgiveren om samværsordninger og børns mulige reaktioner på en skilsmisse. Forældrene går fra Holdepunkt med en plan om en samværsordning, som de tænker er den bedste for børnene, samt en aftale om at ringe igen, hvis de får brug for det.

Alle navne er opdigtede

Det er nemt at få hjælp

  • Holdepunkt er Mødrehjælpens rådgivning
  • Vores socialrådgivere er faguddannede og uvildige
  • Det er gratis at tale med os
  • Man kan ringe, chatte eller aftale et personligt møde i et af vores rådgivningshuse

Læs mere om Holdepunkt