Nyheder

Ny ambassadør for Mødrehjælpen

Isabel Christensen er ambassadør for Mødrehjælpen. Efter hun selv er blevet mor og har fået sin mormors historie om, hvor svært det var for hende som enlig mor, gav Mødrehjælpens sag mening. Her fortæller Isabel, hvorfor hun støtter op om forældre og børn, der er ramt af livet.

Hvorfor støtter du Mødrehjælpen?

Efter at jeg selv er blevet mor til min søn Cooper og snart skal være mor for anden gang, har mine prioriteter ændret sig. Det vigtigste for mig er, at mine børn får et godt og trygt hjem, men jeg ved også, at det langt fra er alle børn, der har det ligeså godt og trygt. Det vil jeg gerne hjælpe med at ændre.

Da min mormor ventede min mor, stod hun i den situation, at hun var eneforsørger og ikke havde noget sted at bo. Hun tog kontakt til Mødrehjælpen. De var meget hjælpsomme og hjalp min mormor og min mor, som på det tidspunkt var helt spæd. De gav min mormor og mor den stabilitet, som er så ekstrem vigtig i barnets første år.

Efter at have hørt min mormors historie, er jeg blevet interesseret i at lære mere om Mødrehjælpens arbejde.

I mine øjne laver Mødrehjælpen et vigtigt stykke arbejde, fordi de er første led i at hjælpe børn og forældre til at få et bedre liv. Mødrehjælpen tager altid udgangspunkt i barnets tarv ved at hjælpe deres forældre. Det giver god mening for mig.

Hvad er det mest udfordrende ved at blive forælder?

Det er svært at svare på. Det er selvfølgelig udfordrende, at ens liv bliver vendt op og ned – men det var jeg klar til. Da jeg først blev gravid, virkede det meget naturligt det hele. Det har været rart for mig at kunne gå 100 % ind i  forældrerollen: Går man ind i den på barnets præmisser og ikke forventer, at ens liv skal være, som før man fik børn, så kan det blive den mest fantastiske oplevelse. Det har det i hvert fald været for mig.

Hvorfor er 1000 Dage et vigtigt projekt?

De første tre år af et barns liv er utrolig vigtige. Det lyder helt rigtigt at række ud til forældre med en hjælpende hånd, inden de får barn. Hvis man er klar, når barnet kommer, så er man bedre rustet til at kunne gøre det rigtige i de første tre år af barnets liv. Derfor er det vigtigt at have et sted som 1000dage.dk, hvor alle der skal være forældre eller har små børn kan få svar på deres spørgsmål – specielt hvis man ikke har nogen omkring sig til at hjælpe. Det at få professionel hjælp er afgørende, så man ikke kommer ind på en hjemmeside, hvor nogen rådgiver, uden de ved, hvad de taler om.

Få den nyeste viden