Solidaritet i nærmiljøet

Lars Jensen har i mange år støttet Mødrehjælpens lokalforening i Nykøbing Falster. Nu har han også valgt at donere en del af sin arv, for det giver mening. Og det giver ro.

For et par år siden arvede Lars Jensen en større sum penge fra sin far. Lars stod ikke lige og manglede noget, og han er ikke til dyre biler og anden luksus, så han spurgte sig selv: ”Hvordan kan jeg bruge de penge bedst? Hvor rækker de længst?”

Svaret gav egentlig sig selv, for Lars støtter gerne humanitære organisationer, og han har i flere år doneret til Mødrehjælpens lokalforening i Nykøbing Falster. Her kan han se, hvor vigtig de frivilliges indsats er for de børnefamilier i lokalområdet, der er kommet i klemme. Og dem er der mange af, fortæller han.

Arv med mening

”Lolland og Guldborgsund er fattige kommuner med mange borgere på overførselsindkomster, og med inflation og prisstigninger får flere og flere det svært. De er måske på førtidspension eller kontanthjælp, og de er pressede,” påpeger Lars.

”Når jeg donerer min arv til Mødrehjælpen hernede, kan jeg både gøre en forskel for børnefamilierne og støtte de lokale foreninger og forretninger. Det får jeg meget mere ud af, end hvis jeg købte en dum bil.”

Det giver ro at skrive et testamente

Det er en stor beslutning at give en del af sin arv til velgørenhed, men Lars støtter op om Mødrehjælpens værdigrundlag, og han vil gerne gøre noget for mennesker i nød. Så beslutningen føles helt rigtig:

”Jeg har måske nok et lidt andet forhold til døden end de fleste, for jeg har arbejdet som SOSU-assistent, og jeg ved jo, at alle skal herfra på et tidspunkt. Nu har jeg skrevet testamente, så det er på plads, hvad der skal ske med mine penge, og det giver mig ro omkring det.”

”Når jeg ikke er her mere, og lokalforeningen har fået min arv, har de måske noget at gøre godt med i de næste tyve år. Så har jeg været med til at sikre grundlaget for dem på længere sigt.”

”Når jeg donerer min arv til Mødrehjælpen hernede, kan jeg både gøre en forskel for børnefamilierne og støtte de lokale foreninger og forretninger. Det får jeg meget mere ud af, end hvis jeg købte en dum bil.”

Lars Jensen

Artiklen er anonymiseret: Lars Jensen er ikke det rigtige navn.

Arveloven tilgodeser som udgangspunkt familien, og man skal oprette et testamente, hvis man vil betænke en god sag. Man kan selv bestemme, om man vil donere et bestemt beløb eller en procentdel af sine midler. Mødrehjælpen yder et tilskud på 5.000 kr. inkl. moms til eventuelle advokatudgifter.