Giv brugt tøj nyt liv

Sådan håndterer vi donationer til Mødrehjælpens butikker

Donationer til vores butikker er forudsætningen for, at vi kan hjælpe sårbare familier. Derfor håndterer vi dem med stor taknemmelighed og respekt. Læs her, hvordan vi vurderer og sorterer tingene, og hvorfor ikke alt kan sælges.
Butiksfrivillig-det-handler-ogsaa-om-det-sociale
Frivillige i Mødrehjælpens butikker sorterer, vasker og stryger de mange donationer, der hver dag kommer til butikkerne. Foto: Andreas Omvik

Vi modtager rigtig mange donationer til Mødrehjælpens butikker, og det vi er utroligt taknemmelige for. De er forudsætningen for, at vi kan hjælpe sårbare gravide og børnefamilier over hele landet.

Vi gør os umage i alle led af processen, når vi modtager en donation. Vores håndtering af tøj, legetøj og udstyr er optimeret, så det belaster miljøet mindst muligt. Alt, som det er muligt at sælge, rengøres og vaskes skånsomt.

Dog kan alt desværre ikke sælges. Det kan der være flere grunde til:

  • Sikkerhed: Vi går højt op i, at tingene, vi sælger videre, ikke må være farlige at bruge, og at de lever op til alle gældende krav.
  • Hygiejne: Alle ting vaskes og rengøres. Er det ikke muligt, sælger vi ikke tingen videre.
  • Stand: Vi sælger ikke ting, som er gået i stykker, er defekte, har huller eller pletter eller ikke er komplette.

Vi gør alt for at finde nye ejere til de ting, som ikke kan sælges

Vi gør alt, hvad vi kan for, at alle donationer ender i rette hænder og mindst muligt smides ud. Vi har blandt andet et samarbejde med Dansk Balkan Mission, og derudover har hver butik lokale aftaler, for eksempel med andre butikker, institutioner og lokale aktiviteter, hvor donationerne kan gøre gavn.

Vi kasserer kun donationer, når alle andre muligheder er forsøgt. Vi har klare procedurer og kriterier for sorteringen, så vi sikrer bæredygtighed, så vidt det er muligt.

  • Er der donationer, I ikke tager imod?
  • Er der nogle donationer, som ikke bliver solgt videre?
  • Hvad gør I med tøj og legetøj, der ikke kan sælges?
  • Hvornår forærer I tøj og legetøj væk gratis?

Få den nyeste viden