Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Ordbog: refleksionsperiode

Refleksionsperiode er:

Hvis I er enige om at blive skilt, og I har et fælles barn under 18 år, skal I igennem en refleksionsperiode på tre måneder, før I kan blive skilt. De tre måneder løber fra det tidspunkt, hvor I begge er enige om ansøgningen og vilkårene for skilsmissen. Hvis I har været uenige, men bliver enige efter en vilkårsforhandling i Familieretshuset, løber de tre måneder efter vilkårsforhandlingen.

Ideen bag refleksionsperioden er at give jer mulighed for at tænke over, om I ønsker en skilsmisse, og hvordan I bedst muligt kan passe på jeres barn og arbejde med jeres fælles forældreskab.

For at få jeres direkte skilsmisse, skal I – udover at gennemføre SES – genbekræfte ønsket om en direkte skilsmisse, inden for en måned efter refleksionsperiodens udløb.

Bemærk, at refleksionsperioden kun gælder i den situation, hvor I søger om direkte skilsmisse uden nogen af de særlige skilsmissegrunde, som følger af ægteskabslovgivningen. Det vil sige, at I kan blive skilt uden refleksionsperiode, hvis begrundelsen for skilsmisse er: Utroskab, to års faktisk adskillelse på grund af uenighed, fysisk eller psykisk vold, seksuelle overgreb, bigami eller børnebortførelse.

Hvad betyder ordet?

I Holdepunkts ordbog kan du få forklaret betydningen af en række juridiske udtryk. Ord, du sjældent møder, men som pludselig bliver vigtige at kende midt i skilsmissen eller i en sag om samvær.

Du finder en oversigt over alle ordbogsopslag her.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.