English
Væk fra siden!
Forside Holdepunkt

Abort eller ej?

Få uvildig abortrådgivning i Holdepunkt.

Overvejer du abort, tilbyder Holdepunkt en støttesamtale, så du kan træffe det valg, der er rigtigt for dig. Vi tilbyder også en støttesamtale efter en eventuel abort.

Ring 33 45 86 00 og tal med en rådgiver

Du kan også chatte med os – se åbningstider og start chat her.

Jeg er gravid, hvad gør jeg – abort eller ej?

Det er naturligt at tænke sådan, når du opdager den positive graviditetstest. Måske var det ikke planlagt, at du skulle blive gravid lige nu. Måske er graviditeten ligefrem uønsket. Eller måske er det bare så overvældende en følelse at være gravid, at tvivlen presser sig på.

Uanset hvad din situation er, kan vi hjælpe dig på vej. Efter en støttesamtale med de erfarne og professionelle socialrådgivere i Holdepunkt er målet, at du vil være klædt bedre på til at besvare spørgsmålet: Jeg er gravid – hvad gør jeg?

Vores rådgivere forsøger ikke at præge dit valg. Vi forholder os neutrale, når det kommer til spørgsmålet om abort eller ej, men prøver til gengæld at stille spørgsmål, der kan bringe dig ind til kernen af, hvad din tvivl bunder i.

Under samtalen vil vi blandt andet:

  • Få belyst de forhold og faktorer, som kan spille en rolle for dit valg
  • Komme hele vejen rundt om din nuværende livssituation og fremtid

Læs mere om, hvad du kan få ud af en støttesamtale ved tvivl om abort.

Vi garanterer uvildighed

Vi er hverken for eller imod abort. Derfor kan du stole på, at rådgivningen er fuldstændig uvildig. Valget er dit – rådgivningen støtter og guider dig blot i retning af, hvad der er bedst for netop dig.

Få mere viden om abort i vores samling af rådgivningsartikler om abort på abort.dk.

Støttesamtale – hvordan?

Du kan chatte med os eller tale i telefon med en rådgiver – det er helt op til dig. Uanset rådgivningsform garanterer vi selvfølgelig fortrolighed. Se, hvordan du kommer i kontakt med rådgivningen nederst på siden.

Støttesamtalerne er også for dig, der har fået en abort

Det er helt normalt at opleve blandede følelser, hvis du har fået foretaget en abort. Du kan for eksempel være glad og lettet, men samtidig have let til tårer.

Nogle kvinder får dog også en mere alvorlig efterreaktion. Det kan komme til udtryk ved, at du er trist og nedtrykt, græder meget eller har svært ved at sove. Måske har du mistet lysten til at være sammen med folk, der har børn, og tankerne kredser om dit valg om at få en abort.

En støttesamtale kan hjælpe dig med at få talt oplevelsen og forløbet igennem.
Læs mere om, hvad du kan få ud af en støttesamtale efter en abort.

Hvad er Holdepunkt?

Holdepunkt er Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning. Vi har stor erfaring i at støtte gravide og par med tvivl om abort gennem uvildige støttesamtaler.

Få den nyeste viden