English
Væk fra siden!
Viden og råd

Forældremyndighed for forældre under 18 år

Bliver du forælder, inden du fylder 18 år, kan du her læse om forældremyndighed både i forhold til dine egne forældre og dit barn.

Hvis du bliver forælder, inden du fylder 18 år, får du forældremyndigheden over dit barn. Dine forældre har dog stadig forældremyndigheden over dig, indtil du fylder 18 år. Det betyder, at de er værger for dig. Derfor kan du for eksempel ikke optage lån uden dine forældres underskrift.

Når du har født dit barn, er dine forældre ikke forpligtet til at forsørge dig. Du kan derfor søge uddannelseshjælp via Jobcentret i din kommune.

Økonomisk støtte

Din kommune kan i særlige tilfælde hjælpe dig økonomisk allerede under graviditeten med de udgifter, der er en direkte følge af din graviditet – for eksempel ventetøj. Det samme gælder i forbindelse med fødslen, hvor kommunen i specielle tilfælde kan hjælpe med et engangsbeløb til for eksempel babyudstyr. Denne form for støtte kaldes enkeltydelser og tildeles udelukkende ud fra en helhedsvurdering og økonomisk beregning, som kommunen laver. Kontakt din kommune for at få mere at vide.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 9. april 2021.

Få den nyeste viden