Delt bopæl er:
Hvis I har fælles forældremyndighed og ønsker at være forældre på lige fod, har I mulighed for at dele barnets bopæl mellem jer, så barnet får bopæl hos jer begge.
Barnets delte bopæl har dog kun betydning i jeres indbyrdes forhold. Det betyder at den delte bopæl ikke har betydning for eksempelvis udbetaling af offentlige ydelser vedrørende barnet og CPR-lovens regler om bopælsregistrering af barnet. Barnet kan kun have folkeregisteradresse et sted.
En aftale om delt bopæl har den virkning, at I skal være enige om alle beslutninger om barnet. Også om overordnede forhold i barnets daglige liv, herunder for eksempel hvor barnet skal bo, og hos hvilken forælder barnet skal være bopælsregistreret i CPR. Fordelingen af samværet med jeres barn, herunder om jeres barn skal opholde sig mest hos én af jer, skal I også være enige om.
Når I aftaler delt bopæl, bortfalder alle jeres tidligere aftaler og afgørelser om bopæl og samvær, og I må selv indgå de aftaler, I har brug for. I vil derfor ikke kunne søge om at få fastsat et samvær i Familieretshuset, hvis I ønsker at bevare jeres aftale om delt bopæl.
Aftalen kan være mundtlig eller skriftlig og kræver ikke registrering for at være gyldig. I kan dog bede Familieretshuset om at registrere i CPR, at I har aftalt delt bopæl, men barnet vil stadig kun have en folkeregisteradresse.
Aftalen har kun betydning mellem jer forældre, og I kan selv beslutte, om aftalen skal betinges af geografiske afstande. Vælger en af jer herefter at flytte længere væk end aftalt, kan den anden af jer inden for en måned efter flytningen få barnets adresse ved at henvende sig til folkeregistret.
Hvis I bliver uenige om aftalen om delt bopæl, skal man bare meddele den anden forælder, at man ikke længere ønsker delt bopæl. I har dog fortsat delt bopæl, indtil I har aftalt, hvem der skal have bopælen eller bopælen er afgjort ved Familieretten.